Search
Close this search box.

Στην Πελοπόννησο υπάρχει ένα παραδοσιακό «κρεμαστό» χωριό που η θέα του κόβει την ανάσα!

Στην Πελοπόννησο υπάρχει ένας παραδοσιακός αυτός γνωστός ως το «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου», όπως αποκαλείται από παλιά, είναι ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικό αλλά και ένα χωριό με ασύγκριτη φυσική ομορφιά και εντυπωσιακή θέα. Πρόκειται για το χωριό Λαγκάδια.

Είναι χτισμένο σε μια πλαγιά του Μαινάλου, μέσα σε πλούσια πράσινη βλάστηση, και μοιάζει σα να κρέματαιπάνω από το φαράγγι που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόα.
Ο φιδογυριστός δρόμος ακολουθεί τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς του τοπίου και οδηγεί στην καρδιά του πετρόχτιστου αυτού χωριού, που στόλισαν με τα έργα τους οι περίφημοι Λαγκαδινοί χτίστες, αρχιτέκτονες και μάστορες της πέτρας.

Το χωριό ορίζεται από τον εθνικό δρόμο στον Πάνω και στον Κάτω Μαχαλά. Ο Κάτω Μαχαλάς είναι μία ρεματιά, στην οποία κυλά το Λαγκαδιανό ποτάμι, που αποτελεί παραπόταμο του Λάδωνα.

Εκπληκτικά πέτρινα αρχοντικά και καλντερίμια, σκεπαστές αυλές και σκαλιστές εξώπορτες, πελεκητές καμάρες και παλιές εκκλησίες, ελικοειδή πέτρινα μονοπάτια και σκαλιά, τοξωτά γεφύρια, νεροτριβές και νερόμυλοι της περιοχής, αφήνουν μαγεμένο τον επισκέπτη.
Εκτός από το τοπίο, τα τρεχούμενα νερά, τις παραδοσιακές βρύσες και τα γεφύρια, σημαντικά αξιοθέατα στα Λαγκάδια αποτελούν οι ναοί των Ταξιαρχών και του Τίμιου Προδρόμου. Χτίστηκαν και οι δύο το 1808.

Σήμερα τα Λαγκάδια είναι ένας σύγχρονος προορισμός με ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές, εξαιρετικό φαγητό και άφθονες επιλογές διαμονής, δραστηριοτήτων αλλά και κοντινών αποδράσεων.

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα