Ο Γιώργος Κωνσταντίνου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα πρώτα βήματά του στην υποκριτική, αποκαλύπτοντας πως τον είχε απορρίψει το Εθνικό Θέατρο ως «ατάλαντο».
Ειδικότερα, ο σπουδαίος ηθοποιός αποκάλυψε πως όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει ηλεκτρολόγος, αλλά τελικά η μητέρα του τού έβαλε την ιδέα να δώσει εξετάσεις για το Εθνικό Θέατρο. «Τότε ήμουν παιδί 16-17 χρονών, δεν ήξερα τι μου γινόταν. Το παράξενο είναι ότι ήμουν μέσα σε οικογένεια ηθοποιών και πρωταγωνιστών, όχι κομπάρσων, με μεγάλα ονόματα. Ένα από αυτά που σκέφτομαι καμιά φορά είναι πώς εγώ δεν πήρα από αυτούς τον αέρα να θέλω να γίνω κάτι. Ήταν μια απλή φράση της μητέρας μου κάποια στιγμή που μου είπε «θες να γίνεις ηθοποιός;» και είπα «ναι». Έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό και με απέρριψαν, μου είπαν ότι είμαι ατάλαντος. Ήταν το θέατρο του στόμφου, δεν υπήρχε κάτι που να λέμε φυσικά, έτσι όπως μιλάμε τώρα, και που έτσι είναι το θέατρο για εμένα, ε και, με σουτάρανε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κωνσταντίνου.
Σε άλλο σημείο, ο 90χρονος ηθοποιός αναφέρθηκε στην ηλικία του και δήλωσε ότι δεν αισθάνεται τόσο μεγάλος: «Δεν αισθάνομαι ότι είμαι τόσων χρόνων, πολλές φορές γελάω και με τον εαυτό μου, γιατί κάνω κάτι παραπάνω από ό, τι θα έπρεπε να κάνω και λέω “κάτσε”. Αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω».
Επίσης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι η επικοινωνία με τον κόσμο είναι για εκείνον το μεγαλύτερο κέρδος της υποκριτικής: «Χαίρομαι πάρα πολύ που μπορώ και επικοινωνώ με τον κόσμο, αυτό είναι για εμένα όλη η επιβράβευση. Και τα λεφτά φεύγουν και τα πάντα, δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να τα κρατήσεις. Εκείνο όμως που κρατάς είναι η αγάπη του κόσμου».
Στη συνέχεια εξομολογήθηκε πως μία δύσκολη στιγμή για εκείνον, ήταν όταν χρειάστηκε να βγει στη σκηνή, αφότου μόλις είχε μάθει για την απώλεια της μητέρας του. «Η πιο δύσκολη στιγμή που έχω βιώσει στο θέατρο ήταν όταν πέθανε η μητέρα μου. Ήρθαν και μου το είπαν στο καμαρίνι ότι μόλις έφυγε και έπρεπε να βγω στην σκηνή και βγήκα. Είχα μεγάλη σχέση με τη μητέρα μου».