Search
Close this search box.

Ο ρόλος της Ρεφλεξολογίας στην θεραπεία της σπαστικής κολίτιδας

Η σπαστική κολίτιδα είναι ερεθισμός του παχέος εντέρου ,συνοδεύεται από δυσκοιλιότητα ή και διάρροια. Η κολίτιδα ορίζεται στην Ιατρική ως πάθηση του παχέος εντέρου. 


Ενόχληση πολύ διαδεδομένη αυτή την εποχή
. Η σωστή λειτουργία του εντέρου κατά την Ρεφλεξολογία συνδέεται άμεσα με τον πνεύμονα. Μία δυσαρμονία του παχέος εντέρου μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, αέρια. Όταν η λειτουργία του παχέος εντέρου δεν είναι η ορθή σε ψυχολογικό επίπεδο, συνήθως εμφανίζεται εκφράζοντας την δυσκολία μας να χωνέψουμε κάποιο συναισθηματικό βίωμα.

Τέτοιες καταστάσεις σωματοποιούνται κ ο θυμός όταν φοβόμαστε να υπερασπιστούμε την θέση μας, απέναντι σε κάποιου είδους εξουσία . Οι καταστάσεις αυτές που διαρκούν και είμαστε αναγκασμένοι να τις υποστούμε, δημιουργεί στην κολίτιδα χρόνια κατάσταση έντονου πόνου ,δεν αφηνόμαστε στον θυμό να φύγει ,ότι κρατάμε μέσα μας μένει κ επιμένει μέχρι να το λύσουμε. 

Η Ρεφλεξολογία με την στοχευμένη εφαρμογή της βοηθάει στην απελευθέρωση αυτών των συναισθημάτων. 6-8  συνεδρίες συμβάλλουν στην καλύτερη διάθεση του ανθρώπου αλλά κ στην αποσυμφόρηση των οργάνων που εμπλέκονται. Κατά την αρχαία ελληνική και κινεζική ιατρική οι πνεύμονες με το παχύ έντερο, συνεργάζονται  λόγω συναισθηματικής, ενεργειακής και αποτοξινωτικής επικοινωνίας και αλληλοβοήθειας . 

Επίσης,  πολλές μελέτες στην Δανία και στην Κίνα  δείχνουν την αποτελεσματικότητα της Ρεφλεξολογίας στα έντερα, γιατί μέσα από την χαλάρωση και την εξισορρόπηση που φέρνει η Ρεφλεξολογία, αποφορτίζει και ισορροπεί τα έντερα και γενικά  το πεπτικό σύστημα και έτσι αντιμετωπίζονται οι αιτίες και επέρχεται η αυτοθεραπεία.

Ευγενία Δούλβαρη

Ρεφλεξολόγος

Διαβάστε επίσης:

Share: