Search
Close this search box.

Οι πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες του κόσμου

Οι καταρράκτες εντυπωσιάζουν με τα εκατομμύρια γαλόνια νερού που ρίχνουν ορμητικά προς τη γη, δημιουργώντας ένα φυσικό υπερθέαμα. Εδώ θα δείτε τους πιο εντυπωσιακούς του κόσμου!

Καταρράκτες του Νιαγάρα
Κοντά στη Νέα Υόρκη και τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Καναδά, οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι οι πιο γνωστοί του κόσμου και η πιο δυναμική συσσώρευση νερού στη Βόρεια Αμερική. Τουρίστες και ντόπιοι συχνά διαφωνούν για το ποια από τις δύο χώρες έχει την καλύτερη θέα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η καλύτερη θέα είναι από το νερό.

aditya-chinchure-unsplash

Καταρράκτες Iguazu
Βρίσκονται στην Νότια Αμερική, η οποία μετρά αρκετούς εντυπωσιακούς καταρράκτες, και συγκεκριμένα στην Αργεντινή. Στην πραγματικότητα αποτελούν έναν συνδυασμό 275 ξεχωριστών καταρρακτών που εκτείνονται σε πλάτος περίπου στα 3,5 χιλιόμετρα. Στο σημείο δε, Devil’s Throat η ένταση είναι αρκετά μεγάλη.

diego-rezende-unsplash

Καταρράκτες Yosemite
Αποτελούν ορόσημο στην Αμερικανική Δύση και μπορεί κάποιος να τους δει σχεδόν από οποιοδήποτε σημείο βρεθεί στην ομώνυμη κοιλάδα της Καλιφόρνια και είναι οι ψηλότεροι στη Βόρεια Αμερική στα 740 μέτρα. . Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι πλαγιές από γρανίτη που τους περιβάλλουν, αλλά και τα δέντρα Giant Sequoia, που όλα μαζί συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο

sam-goodgame-unsplash

Καταρράκτες της Βικτωρίας
Πρόκειται για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και μεγαλύτερους καταρράκτες στον κόσμο, μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε στην Αφρική, που η θέα του προκαλεί δέος, ενώ η φύση γύρω του, μοιάζει με εικόνα ζωγραφισμένη. Έχουν το διπλάσιο ύψος σε σχέση με τους καταρράκτες του Νιαγάρα και το νερό τους πέφτει με τέτοια ορμή, που μπορεί κάποιος να νιώσει σταγονίδια πάνω του ακόμη και 40 χιλιόμετρα μακριά!

anthony-rodriguez-unsplash

Καταρράκτης Gullfoss
Ίσως ο πιο ασυνήθιστος καταρράκτης του κόσμου, που μπορεί να έχει χαμηλό ύψος (32 μέτρα), αλλά συνθέτει ένα τοπίο μαγευτικό στη νότια ακτή της Ισλανδίας. Αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο ακόμα και όταν το νερό… δεν πέφτει! Γιατί κάποιες φορές συμβαίνει και αυτό!

paul-taton-unsplash

Καταρράκτες Caracol
Μετά τους καταρράκτες Iguazu, οι καταρράκτες Caracol είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στη Βραζιλία. Για να φτάσει κανείς στη βάση του καταρράκτη, πρέπει να περάσει από ένα απότομο μονοπάτι και να κάνει αναρρίχηση, αλλά ακόμη κι αυτοί που δεν τα πηγαίνουν καλά στο σκαρφάλωμα, μπορούν να απολαύσουν τη θέα από σημείο παρατήρησης στα 30 μέτρα που βρίσκεται κοντά και είναι εξίσου εκπληκτική.

jonathan-borba-unsplash

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα