Με το στόμα ανοιχτό, αφήνει τους πάντες, η 71χρονη Μέρι Σεριτέλα, όταν μετά από κάθε show στο pole dancing αποκαλύπτει την ηλικία της.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς η γυναίκα αυτή που ισορροπεί με χάρη και αυτοπεποίθηση στις 17ποντες γόβες, είναι 71 ετών και κάνει pole dancing βάζοντας… τα γυαλιά σε πολλές νεότερες. Και η έκπληξη που μετατρέπεται σε θαυμασμό, είναι μεγαλύτερη, όταν η Μέρι Σεριτέλα αποκαλύπτει πως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, όπως αρθρίτιδα, ενώ έχει υποβληθεί και σε εγχείρηση στο ισχίο.

«Δεν χάνεις ποτέ την δύναμή σου αν δεν αφήσεις τη γυμναστική», είπε η 71χρονη Αμερικανίδα μετά το τέλος ενός show της. «Και πριν από πέντε χρόνια να φανταστείτε ότι έκανα αντικατάσταση ισχίου. Είμαι βιονική γυναίκα!», πρόσθεσε.

Η Κριστίνα Καλφ, η οποία έκλεισε τη Σεριτέλα για την εμφάνισή της εκείνο το βράδυ στο Comedy Pole Show, δήλωσε ότι η γυναίκα αυτή είναι μια έμπνευση. «Την βλέπω και σκέφτομαι: Θεέ μου, μπορώ να είμαι όμορφη για το υπόλοιπο της ζωής μου», τόνισε η Καλφ.

Η 71χρονη ασκείται τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα για να διατηρήσει τη δύναμη και την ευελιξία που απαιτούνται για το pole dancing. Εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα υγείας, λόγω ηλικίας, όπως αρθρίτιδα που την δυσκολεύει αρκετά. «Όταν ξυπνάω το πρωί, είμαι λίγο πιο άκαμπτη από ότι ήμουν παλιά, νωρίς έσπασα και το γόνατό μου», λέει χαρακτηριστικά.

Η Σεριτόλα που ζει στο Νorthridge, ξεκίνησε το pole dancing το 2010 όταν ήταν 57 ετών, την ίδια χρονιά που το μικρότερο από τα τρία παιδιά της αποφοίτησε από το κολέγιο. Μια φίλη από την επιτροπή συγκέντρωσης κεφαλαίων στο σχολείο των παιδιών της είπε ότι είχε αρχίσει να παρακολουθεί μαθήματα pole dancing σε ένα γυμναστήριο. Χωρίς να το πολυσκεφθεί, τη ρώτησε αν μπορούσε να έρθει σ’ ένα μάθημα.

«Αρχικά δεν ήμουν καλή. Δεν μπορούσα να ανέβω στο στύλο. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα αλλά ήθελα», όπως παραδέχεται. Όμως με όπλα το πείσμα και την όρεξη για ζωή, τα κατάφερε και πλέον έχει κερδίσει πολλά βραβεία στο pole dancing. «Έλεγα: Είμαι τρελή; Αλλά ήταν έτσι πάντα η προσωπικότητά μου… να κάνω πράγματα και να μην φοβάμαι», εξομολογείται η 71χρονη γυναίκα.