Search
Close this search box.

Τα τρία μυστικά για να έχετε πάντα υγιή φυτά

Αν είστε οπαδός της κηπουρικής, έχουμε να σας αποκαλύψουμε τρία μυστικά για να έχετε υγιή φυτά όλο τον χρόνο.

1. Απαλλαγείτε από τους μύκητες και την μούχλα

Είναι γνωστό ότι όπου υπάρχει έντονη υγρασία αναπτύσσεται μούχλα και μύκητες, το ίδιο ισχύει και στα φυτά. Πρέπει να εξαλείψετε αυτά τα μικρόβια που εμποδίζουν την ποιότητα των φυτών και βλάπτουν την υγεία σας. Η μαγειρική σόδα προστατεύει τα φυτά σας από την ανάπτυξη μούχλας. Διαλύστε δύο κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα λίτρο νερό σε μία συσκευασία και ψεκάστε τα φυτά σας. Θα δείτε απίστευτη αλλαγή στα φυτά σας.

2. Απομακρύνετε τα παράσιτα 

Τα παράσιτα είναι καταστρεπτικά για τα φυτά σας. Ανακατέψτε δύο κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα λίτρο νερό και δύο σταγόνες υγρού σαπουνιού Μασσαλίας. Τοποθετήστε το διάλυμα σε ένα ψεκαστήρι και ραντίστε τα φυτά σας.

3. Απολυμάνετε τα εργαλεία κηπουρικής  

Τα εργαλεία κηπουρικής και κυρίως της κοπής περιέχουν μια λεπίδα που έρχεται συχνά σε επαφή με τα φυτά. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η αλλαγή της θερμοκρασίας ενδέχεται να αρρωστήσει κάποια από τα φυτά σας. Πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή ώστε να απολυμαίνετε τα εργαλεία κοπής για να μην μεταφέρεται την αρρώστια και σε άλλα φυτά. Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με λευκό ξύδι και απολυμάνετε τα εργαλεία σας.

Photo cover:pixabay.com/JillWellington/pathway

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα