Search
Close this search box.

Μάθε τι μαμά είσαι, ανάλογα με το ζώδιό σου

Ξέρεις κάτω από ποιο αστρολογικό ζώδιο γεννιούνται αυτές που κάνουν τις καλύτερες μαμάδες; Σίγουρα, η κατάταξη είναι διασκεδαστική, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάθε ζώδιο και κάθε γυναίκα έχει τον δικό της τρόπο να είναι μαμά και τα δικά της ταλέντα. Και το ωροσκόπιό σας μπορεί να μας πει περισσότερα για τις ιδιότητες που σας κάνουν τον καλύτερο γονιό.

Οι μαμάδες πρέπει να είναι πολλά πράγματα ταυτόχρονα: δικηγόρος, συμπαραστάτρια, δάσκαλος, νοσοκόμα, οδηγός και κυρίως γονιός.

Μερικές μαμάδες είναι «cool» ενώ άλλες είναι πιο κλασικές και προσπαθούν να ενσταλάξουν παραδοσιακές αξίες στα παιδιά τους. Ξέρω μαμάδες που πηγαίνουν στο σπίτι και άλλες που περνούν ώρες ερευνώντας το καλύτερο σχολείο για τα νήπια τους. Από όσο ξέρω το να είσαι γονιός είναι εξαντλητικό και όσο ανταποδοτικό μπορεί να είναι, ξέρω ότι μερικές φορές χρειάζονται ένα διάλειμμα.

Όμως οι γυναίκες που γεννιούνται κάτω από ορισμένα αστρολογικά ζώδια φαίνονται πιο «οπλισμένες» από άλλες για να γίνουν μητέρα. 

Εδώ είναι τα σημάδια που κάνουν τις καλύτερες μαμάδες, ταξινομημένα από την καλύτερη στη χειρότερη.

1. ΙΧΘΥΣ

Οι Ιχθύες εμφυσούν στα παιδιά τους μια βαθιά γεύση για τις τέχνες και τα ενθαρρύνουν να είναι δημιουργικά. Τα παιδιά μιας γυναίκας Ιχθύ θα είναι ευαίσθητα, με φαντασία και θα μάθουν να συμπεριφέρονται στους άλλους με καλοσύνη και συμπόνια. Οι μαμάδες Ιχθύες θα μεταδώσουν την αγάπη τους για τη φύση, την υπερηφάνεια που νιώθει κάποιος να βοηθά τους άλλους και το πνεύμα της ανεξαρτησίας.

Οι μητέρες Ιχθύες μπορεί να μην ξέρουν πώς να μάθουν στα παιδιά τους να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, αλλά θα είναι απόλυτα υποστηρικτικές όταν τα παιδιά επιχειρήσουν να το μάθουν μόνα τους.

2. ΚΡΙΟΣ

Οι μαμάδες Κριοί γεμίζουν τις μέρες των παιδιών τους με μαθήματα μουσικής, αθλήματα, χόμπι, ομαδικές δραστηριότητες, καλοκαιρινές κατασκηνώσεις. Ταυτόχρονα όμως και οι μαμάδες Κριοί έχουν φορτωμένα προγράμματα. Θέλουν τα παιδιά τους να είναι περιπετειώδη και να μην φοβούνται να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Τους ενθαρρύνουν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με το κεφάλι ψηλά και να παλεύουν για τις πεποιθήσεις τους.

Μπορεί να είναι αρκετά ωμά αλλά συνήθως το μετανιώνουν αμέσως. Οι μητέρες Κριοί μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικές με τα παιδιά τους και μερικές φορές χρειάζεται να τους υπενθυμίζεται ότι είναι συντονισμένες με αυτό που θέλουν να κάνουν τα παιδιά τους και να μην κάνουν.

3. ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι μητέρες Δίδυμοι μπορούν να μιλήσουν για οτιδήποτε με τα παιδιά τους – η συζήτηση για τη σεξουαλικότητα συνήθως έρχεται πολύ νωρίς. Οι μητέρες Δίδυμοι δεν κρατούν μυστικά για τα παιδιά τους. Έχουν εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες και έχουν πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω τους.

Ένα από τα πράγματα που κάνει μια μητέρα Δίδυμο μοναδική είναι η ικανότητά της να κατανοεί τα παιδιά της, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Οι Δίδυμοι μαμάδες κάνουν τα καλύτερα πάρτι και τα καλύτερα απογεύματα παιχνιδιών (γιατί είναι ένα πάρτι από μόνες τους!)

4. ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι μαμάδες Αιγόκερως θα παλέψουν μέχρι θανάτου για τα παιδιά τους. Είναι εξαιρετικά πιστοί και θα υπερασπίζονται πάντα τα παιδιά τους. Είναι μητέρες που δεν ξεφεύγουν και παίρνουν πολύ σοβαρά τον ρόλο τους ως γονείς. Θέλουν να εμφυσήσουν στα παιδιά τους την αίσθηση της δουλειάς και να τα διδάξουν να είναι πειθαρχημένα και συγκεντρωμένα.

Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αν δώσουν στα παιδιά τους χαρτζιλίκι, θα το έχουν κερδίσει βοηθώντας στις δουλειές του σπιτιού ή φροντίζοντας τα αδέρφια τους. Οι μαμάδες Αιγόκερως είναι συχνά εργαζόμενες μαμάδες και επομένως πρέπει να θυμούνται να αφιερώνουν χρόνο για τον εαυτό τους και να μην περνούν κάθε λεπτό του ελεύθερου χρόνου τους με την οικογένειά τους.

5. ΤΑΥΡΟΣ

Οι μαμάδες Ταύροι είναι απίστευτα υπομονετικές – σε σημείο που μερικές φορές να θεωρούνται άγιες. Αλλά μην με παρεξηγήσετε, είναι αυθεντικά και προσγειωμένα. Οι μητέρες Ταύροι μπορεί να είναι πολύ πεισματάρες, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όταν τα παιδιά τους γίνουν έφηβοι. Εάν έχετε δει ποτέ μια σύγκρουση μεταξύ μιας μητέρας Ταύρου και ενός εφήβου, ξέρετε ότι δεν είναι όμορφο θέαμα.

Μια μητέρα Ταύρος διασφαλίζει ότι τα παιδιά της έχουν γεύση για την ομορφιά και τη φύση. Γνωρίζοντας ότι μια μητέρα Ταύρος μπορεί να είναι επιρρεπής στην υπερβολική κατανάλωση φαγητού και να είναι σπάταλη, πρέπει να προσέχει να μην ταΐσει υπερβολικά τα παιδιά της και να τους ενσταλάξει την αξία των χρημάτων.

6. ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί είναι καταπληκτικές μητέρες γιατί είναι ισορροπημένες και ήρεμες. Ενθαρρύνουν την αρμονία στο σπίτι τους και όταν τα αδέρφια διαφωνούν, καταλαβαίνουν ο ένας τις απόψεις του άλλου και τους βοηθούν να βρουν κοινό έδαφος.

Οι μητέρες Ζυγοί δεν τους αρέσει να είναι αυστηρές όσον αφορά την πειθαρχία και προτιμούν να παίζουν το ρόλο του φίλου παρά του γονιού, αλλά συνήθως περιμένουν μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά τους πριν πάρουν ένα τέτοιο μέρος. Μεταξύ των σημαντικών πραγμάτων που θα διδάξει μια μητέρα Ζυγός στα παιδιά της είναι: το μοίρασμα, η συμπόνια και η αληθινή φιλία.

7. ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μια μητέρα Καρκίνος είναι προστατευτική και φροντίζει. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά με μητέρα Καρκίνο γνωρίζουν ότι τα φροντίζουν και τα αγαπούν βαθιά. Μια μητέρα Καρκίνος είναι πάντα εκεί για να ακούσει τα παιδιά της και να τα βοηθήσει να νιώσουν καλύτερα. Θέλουν το σπίτι τους να είναι ένα μέρος αγάπης και άνεσης, για αυτούς και για τα παιδιά τους να αισθάνονται ελεύθερα να μοιραστούν ό,τι θέλουν μαζί τους.

Όταν τίποτα δεν λειτουργεί, μια μητέρα Καρκίνος θα κάνει τα παιδιά της τα πάντα, ώστε να ξέρουν πόσο λατρεύονται. Είναι επίσης προικισμένη να συνοδεύει τα παιδιά της στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και δεν φοβάται να μοιραστεί την ιδιοφυΐα των παιδιών της με τον υπόλοιπο κόσμο.

8. ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι μητέρες Τοξότες έχουν μεγάλες καρδιές και θέλουν να μοιράζονται τον κόσμο με τα παιδιά τους. Μάλλον θα ταξιδέψουν μαζί τους από νωρίς. Τους ενσταλάζουν μια δίψα για γνώση και μια βαθιά αίσθηση ανεξαρτησίας καθώς και μια καυστική αίσθηση του χιούμορ.

Οι Τοξότες είναι διασκεδαστικές μητέρες και γνωρίζουν ότι η παιδική ηλικία είναι σύντομη, επομένως θέλουν τα παιδιά τους να την απολαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Μια μαμά Τοξότης μπορεί να είναι παρορμητική – τη μια μέρα προτείνει να βγείτε έξω, την επόμενη ανακοινώνει μια μέρα στην παραλία. Είναι πιθανώς λιγότερο οπαδός του κανόνα από τις περισσότερες μαμάδες, γιατί θέλει τα παιδιά της να είναι αφέντες του εαυτού τους, όχι μια μινιατούρα εκδοχή του εαυτού της.

9. ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ανεξάρτητα από το τι έχει καταστραφεί, μια μητέρα Παρθένος θα κάνει τα πάντα για να το διορθώσει, είτε πρόκειται για παιχνίδι είτε για σπασμένη καρδιά. Τρέφει μεγάλες ελπίδες για τα παιδιά της και μπορεί να είναι αρκετά επικριτική, αν και τα αγαπά πολύ, ακόμα και όταν την απογοητεύουν.

Είναι η βασίλισσα της ευελιξίας, είναι γονιός, εργάζεται, προσφέρει εθελοντικά και ωστόσο διατηρεί το σπίτι της σε άψογη κατάσταση. Θέλει τα παιδιά της να είναι πειθαρχημένα και να μην τα παρατάνε όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Μια μητέρα Παρθένος τείνει να είναι τελειομανής και μπορεί να είναι πολύ απαιτητική από τα παιδιά της αν δεν είναι προσεκτική.

10. ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι μητέρες Σκορπιοί μπορεί να είναι τρομερά διαισθητικές και συχνά γνωρίζουν τα διλήμματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους πριν από αυτά. Οι μητέρες Σκορπιοί είναι εξαιρετικά πιστές, ειλικρινείς και προστατευτικές, αρκεί τα παιδιά τους να λένε την αλήθεια και να νοιάζονται για τους άλλους.

Προσέξτε, αν προσβάλλετε ή δημιουργείτε προβλήματα στα παιδιά της με οποιονδήποτε τρόπο, θα παλέψει τόσο σκληρά για αυτά όσο και για τον εαυτό της. Θα βάλει τις ανάγκες της οικογένειάς της πάνω από τις δικές της και θα τις υπερασπιστεί με πάθος όποτε νιώσει ότι απειλείται.

11. ΛΕΩΝ

Η μητέρα Λέων είναι η πιο παιδική από τις μητέρες. Της αρέσει να παίζει με τα παιδιά της και να τους κάνει όμορφα δώρα. Μπορεί, ωστόσο, να είναι εγωκεντρική και να βάζει τις ανάγκες της πάνω από αυτές των παιδιών της. Οργανώνει αυτό το πάρτι για να πραγματοποιήσει την επιθυμία του παιδιού της ή για να εντυπωσιάσει άλλες μητέρες;

Αγαπά τα παιδιά της βαθιά, αλλά μπορεί να τείνει στον ναρκισσισμό, θεωρώντας τα ως προέκταση του εαυτού της. Δεν θα έχει κανένα ενδοιασμό να φλερτάρει με τον δάσκαλο των παιδιών της, ακόμα κι αν αυτά βρεθούν σε μια μάλλον άβολη θέση.

12. ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η μαμά Υδροχόος είναι η πιο τολμηρή. Δίνει πολλές ελευθερίες στα παιδιά της, αλλά πάντα κρατάει το δικό της μέτρο. Τα βλαστάρια της είναι σίγουρα ότι θα βγουν ανεξάρτητα παιδιά, με γνώσεις και άποψη. Δίνει απλόχερα την φροντίδα της, αλλά μεγαλώνουν λίγο Σπαρτιάτικα. Είναι τα παιδιά που θα επιβιώσουν σε κάθε κατάσταση. Τα παιδιά ενός χαμαιλέοντα.

Photo cover:pixabay.com/TawnyNina/family

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα