Search
Close this search box.

Κορίνα Τσοπέη: Ο εγγονός της έχει το σύνδρομο Williams -Του πήρε πέντε χρόνια να περπατήσει

Η Κορίνα Τσοπέη, αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεργαστεί με τον Τρύφωνα Σαμαρά. Η Μις Υφήλιος του 1964 ήρθε από την Αμερική για να φωτογραφηθεί για το ημερολόγιο του γνωστού κομμωτή και όπως δήλωσε η ίδια, τα έσοδα σκοπεύει να τα δώσει σε ιδρύματα παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Μάλιστα, συγκινημένη, αποκάλυψε πως ο εγγονός της πάσχει από το σύνδρομο Williams, μία σπάνια γενετική διαταραχή.

“Έχω φτάσει στην εποχή που είμαι στα καλύτερά μου. Δεν με ενοχλεί τίποτα. Οι άνθρωποι σου δίνουν ό,τι έχουν. Το κατάλαβα με τον εγγονό μου, που έχει σύνδρομο Γουίλιαμς. Είναι ο άγγελος που μου έστειλε ο Θεός, το καλύτερο πράγμα που έχω δει και με έχει κάνει να μάθω πάρα πολλά πράγματα για τους ανθρώπους” δήλωσε η Κορίνα Τσοπέη στην κάμερα του Star.

Και πρόσθεσε: “Όλοι έχουμε ειδικές ανάγκες, δεν υπάρχει άνθρωπος να μην έχει. Του πήρε πέντε χρόνια να περπατήσει. Όταν προχώρησε, ήταν λες και είδα τον καλύτερο χορευτή να έρχεται στο δωμάτιο μου. Έκλαψα”.

Τι είναι το σύνδρομο Williams

Πρόκειται για μία σπάνια γενετική διαταραχή που προκαλεί πολλά αναπτυξιακά προβλήματα. Αυτά περιλαμβάνουν προβλήματα της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, μυοσκελετικά προβλήματα και μαθησιακές δυσκολίες. Σύμφωνα με την Ένωση για το Σύνδρομο Williams, η διαταραχή εμφανίζεται περίπου σε 1 στα 10.000 άτομα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού των ΗΠΑ, τυχαίες γενετικές μεταλλαγές (όχι κληρονομικές) συνήθως προκαλούν την πάθηση. Τα άτομα που πάσχουν, ωστόσο, έχουν 50% πιθανότητες να κληροδοτήσουν την πάθηση στα παιδιά τους.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα