Search
Close this search box.

Τέμπη: Χιλιάδες κόσμου μια γροθιά στο Καλλιμάρμαρο-Ανατριχίλα με το τραγούδι του Φοίβου

Η μεγάλη συναυλία μνήμης για τα 57 θύματα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Χιλιάδες κόσμου (υπολογίζονται περίπου στους 40.000) βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο κι έγιναν όλοι μια γροθιά, ενώνοντας τις φωνές τους με τους τραγουδιστές, ώστε να ακουστούν μέχρι ψηλά.

Η συναυλία που διοργανώθηκε από τον σύλλογο Οικογενειών Θυμάτων «Τέμπη 2023», μεταδόθηκε και σε ζωντανή σύνδεση, προκειμένου να την παρακολουθήσουν όσοι δεν κατάφεραν να αγοράσουν εισιτήριο ή δεν μπόρεσαν να μεταβούν στην Αθήνα, ενώ αρκετοί δήμοι στην Ελλάδα είχαν στήσει γιγαντοοθόνες στις πλατείες των πόλεων για να την παρακολουθήσουν οι πολίτες.

Οι στιγμές στο Καλλιμάρμαρο ήταν συγκινητικές και συγκλονιστικές. Μία από αυτές που προκάλεσε ανατριχίλα στον κόσμο, ήταν η στιγμή που ο Φοίβος Δεληβοριάς αφιέρωσε στους γονείς των θυμάτων ένα τραγούδι που έγραψε ο ίδιος, εμπνευσμένος από το τραγικό γεγονός. «Καλή δύναμη στον αγώνα σας, όλο το κουράγιο μας μαζί σας, το τραγούδι αυτό είναι δικό σας», είπε ο τραγουδιστής.

Οι στίχοι του Φοίβου Δεληβοριά για τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη:

Πού είσαι τώρα φως μου
Που ήτανε γραμμένο να ‘μαι εδώ για πάντα να σε περιμένω
Όσο και αν κρατήσει, να μην το ξεχάσεις
Όταν φτάσεις πάρε, πάρε όταν φτάσεις
Θα το γράψει ο τοίχος, θα το γράψει ο βράχος
Πως δεν ήταν μόνο ενός ανθρώπου λάθος
Θα το πει η σημύδα, θα το πει και ο κέδρος
Πώς εδώ σκοτώνει όπου βρει το κέρδος
Θα το πει η λεβάντα, θα το πει η μυρσίνη
Πως κυλά στα μάτια η δικαιοσύνη
Μάτια του παιδιού μου, που δεν θα φιλήσω
Δεν υπάρχει τρόπος πια να σταματήσω
Μέχρι να έρθει ο πήχης και το χαλινάρι
Μέχρι να ρθει η νέμεσις και να τους πάρει
Αν δεν βρω το τέρμα, δεν θα ησυχάσω, δεν θα σταματήσω, δεν θα ξαποστάσω
Δεν θα κάνω πίσω και δεν θα ξεχάσω
Θα σε πάρω εγώ παιδάκι μου όταν φτάσω

Τα λόγια της Μαρίας Καρυαστιανού

Η Μαρία Καρυστιανού που είναι και πρόεδρος του συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων «Τέμπη 2023» ανέβηκε συγκινημένη στη σκηνή. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ που αγκαλιάσατε με τόση αγάπη αυτήν την εκδήλωση και ένα πολύ ηχηρό όχι, δεν ξεχνάμε, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» είπε αρχικά η Μαρία Καρυστιανού.

«Όλοι εμείς είμαστε πλέον ένα. Νιώθουμε το ίδιο, καταλαβαίνουμε το ίδιο, επιθυμούμε το ίδιο. Έχουμε τον ίδιο στόχο, την ίδια ευχή, την ίδια επιθυμία. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αφού αυτό που σκότωσε τα δικά μας παιδιά, τους δικούς μας ανθρώπους, παραμένει ελεύθερο. Τα σκοτώνει ξανά και ξανά. Ε, λοιπόν, ποτέ ξανά» συνέχισε.

«Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και μέχρι τους ουρανούς που είστε δίπλα μας. Και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους καλλιτέχνες και όλους όσοι εργάστηκαν με πολύ κόπο, με πολύ εθελοντική εργασία και πάθος, για αυτή τη σημερινή μοναδική εκδήλωση μνήμης, αφιερωμένη στους αγαπημένους μας που μας λείπουν τόσο πολύ» πρόσθεσε η μητέρα.

«Αλλά και όλους εμάς που είμαστε εδώ, δυνατοί και αποφασισμένοι. Σήμερα, όλη η Ελλάδα τραγουδάει, τόσο δυνατά που σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς. Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι μία ανοιχτή αγκαλιά για τους αδικοχαμένους μας. Η αγκαλιά θα είναι πάντα ανοιχτή. Μέχρι τη δικαίωση και ακόμη παραπέρα» κατέληξε η Μαρία Καρυστιανού.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα