Search
Close this search box.

«Οι μετεωρολόγοι προκάλεσαν τον τυφώνα Μίλτον» – Χαμός στις ΗΠΑ με τις θεωρίες

Στο στόχαστρο των συνομωσιολόγων έχουν μπει οι μετεωρολόγοι στις ΗΠΑ, οι οι οποίοι δέχονται απειλές. Όπως αποκάλυψε Ελληνίδα μετεωρολόγος στις ΗΠΑ αφορμή για να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα κύμα θεωριών συνωμοσίας και απειλών στάθηκε ο τυφώνας Μίλτον που έπληξε την Φλόριντα, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές.

Ταυτόχρονα, η παραπληροφόρηση που έχει κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα έχει καταστήσει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των ειδικών και των αρχών να συντονίσουν τις επιχειρήσεις αρωγής.

Η επίθεση στους μετεωρολόγους εντάθηκε μετά την καταστροφική πορεία του τυφώνα Έλεν που είχε προηγηθεί δύο εβδομάδες πριν, πλήττοντας έξι πολιτείες και αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς. Με τον Μίλτον να ακολουθεί, το φαινόμενο της παραπληροφόρησης πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις, πυροδοτώντας επικίνδυνες αντιδράσεις.

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που οι ίδιοι οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι δέχονται απειλές θανάτου και κατηγορίες ότι ελέγχουν ή δημιουργούν τους τυφώνες.

Μία από τις κύριες στόχοι αυτών των επιθέσεων είναι η μετεωρολόγος Κέιτ Νικολάου, η οποία δήλωσε στον Guardian ότι οι συνάδελφοί της και εκείνη έχουν λάβει πλήθος μηνυμάτων που τους κατηγορούν για «τυφώνες κατηγορίας 6» (κατηγορία που δεν υπάρχει), για «δημιουργία» και «κατεύθυνση» των τυφώνων, καθώς και για καταστροφή του εξοπλισμού ραντάρ.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ καταιγίδα να συγκεντρώνει τόση παραπληροφόρηση», δήλωσε η Νικολάου. «Αναγκαζόμαστε να διαχειριζόμαστε συνεχώς τη διάδοση ψευδών ειδήσεων», πρόσθεσε.

Μάλιστα, έχει λάβει πολλά μηνύματα που την κατηγορούν πως οι μετεωρολόγοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο του καιρού και της έχουν πει να «σκάσει» και να «καθίσει ήσυχα», ενώ κάποιοι απειλούν να καταστρέψουν τα συστήματα ραντάρ Doppler, πιστεύοντας ότι είναι υπεύθυνα για τον «έλεγχο του καιρού».

Όπως δήλωσε η Νικολάου, «είναι πολύ κουραστικό να το διαχειρίζεσαι αυτό και τρώει πολύ χρόνο από την εργασία και την προσωπική ζωή μας».

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα