Search
Close this search box.
Όλγα Κεφαλογιάννη

Όλγα Κεφαλογιάννη: Χαμός για τα πανάκριβα περσικά χαλιά που αγόρασε για το υπουργείο Τουρισμού

Χαμός έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με την αποκάλυψη ότι η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη αγόρασε από την Δέσποινα Μοιραράκη δύο περσικά χαλιά αξίας 17.980 ευρώ για το υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο ανακαίνισης που περιλάμβανε επίσης ταπετσαρίες, κουρτίνες ακόμη και coffee table, αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Χρήματα που στην πραγματικότητα προέρχονται από τους φορολογούμενους πολίτες, και αυτός είναι και ο λόγος που προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις στα social media από απλό κόσμο, αλλά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, μέσω ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το Υπουργείο, υποστηρίζει σχετικά με την αγορά των χαλιών ότι η «ανανέωση» ήταν επιβεβλημένη μετά από 15 χρόνια, καθώς υποδέχεται «πρόσωπα από όλο τον κόσμο». Επιπλέον, σημειώνει ότι «η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».

Σημειώνεται ότι στο δημόσιο έγγραφο της αγοράς των δύο χαλιών έναντι 17.980 ευρώ υπάρχει αναλυτική περιγραφή του κάθε χαλιού και συγκεκριμένα:
1) Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, σε μπλε χρώμα φόντου με κεντρική ροζέτα και γωνίες. Διαστάσεις: 4,30Χ3,03=13,03 τμ².
2) Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, με επαναλαμβανόμενο σχέδιο σε λευκό φόντο και μπλε μπορντούρα. Διαστάσεις: 3,60Χ2,77=9,97 τμ².

Το σχόλιο της Δέσποινας Μοιραράκη

Η Δέσποινα Μοιραράκη, από την οποία η Όλγα Κεφαλογιάννη αγόρασε τα πανάκριβα περσικά χαλιά για λογαριασμό του υπουργείου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ξεκαθάρισε πως και στο παρελθόν έχουν διατεθεί χαλιά της σε άλλα υπουργεία και δημόσιους χώρους.

«Η επιχείρηση Μοιραράκη έχει επανειλημμένως πουλήσει και διαθέσει χαλιά σε χώρους του Δημοσίου. Σε πάρα πολλά υπουργεία και πρόσφατα είναι το υπουργείο Τουρισμού. Έχουν αγοραστεί και τοποθετηθεί χαλιά στο υπουργείο Εξωτερικών όταν ήταν υπουργός η κ. Μπακογιάννη, στο υπουργείο Ναυτιλίας, στο υπουργείο στο ΓΕΕΘΑ και σε άλλους χώρους και πρωτίστως έχουμε δώσει χαλιά στο Μέγαρο Μαξίμου από όταν ήταν πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου και μετά. Όλα τα χαλιά που αγοράζονται για τους χώρους του Δημοσίου, παραμένουν στο Δημόσιο» απάντησε η Δέσποινα Μοιραράκη.

Share: