Search
Close this search box.

Η σκοτεινή πλευρά του Πίτερ Σέλερς

Ο Πίτερ Σέλερς ήταν ο επιθεωρητής Κλουζώ του “Ροζ Πάνθηρα”, ο κατά λάθος καλεσμένος που… διέλυσε τα πάντα στο “Πάρτι” και σίγουρα μία ιδιοφυία της Τέχνης και μία από τις πιο αινιγματικές φιγούρες του παγκόσμιου κινηματογράφου που γεννήθηκε σαν σήμερα 8 Σεπτεμβρίου του 1925.

Εξάλλου, όπως ο ίδιος δήλωνε, δεν είχε καμία προσωπική ταυτότητα πέρα από τους ρόλους που υποδύθηκε. Μάλιστα, σε επεισόδιο του “The Muppet Show” όπου εμφανίστηκε, δήλωσε: «Δεν έχω ”εγώ”. Δεν υπάρχω. Κάποτε υπήρχε κάτι σαν ”εαυτός μου”, αλλά έβαλα να μου τον αφαιρέσουν χειρουργικά». “There is no me. I do not exist. There used to be a me, but I had it surgically removed”.

Στην προσωπική του ζωή, ήταν ένας ιδιότροπος, εγωκεντρικός και αυτοκαταστροφικός τύπος που όσοι ήταν δίπλα του σχεδόν υπέφεραν από τη συμπεριφορά το. Ειδικά, οι γυναίκες της ζωής του, με την Μπριτ Έκλαντ, το πανέμορφο μοντέλο από τη Σουηδία να παραδέχεται πριν λίγα χρόνια ότι ο γάμος της με τον Πίτερ Σέλερς ήταν τελικά μία… κόλαση.

Ο Πϊτερ Σέλερς γινόταν όλο και πιο εκκεντρικός με το πέρασμα των χρόνων και όσο μεγάλωνε η φήμη του. Ο Μίλιγκαν, μάλιστα, έλεγε για εκείνον πως ήταν ανίκανος να νιώσει ευτυχία. Πως έβλεπε τη ζωή σαν μια ανυπόφορη διαδρομή. Κι υπήρχε μέσα του μια υποβόσκουσα βία. Μαζί με πολλή ζήλια. Όχι μόνο για τις γυναίκες του, αλλά και για τον Άλεκ Γκίνες που θαύμαζε.

Το κόλλημά του με τη Σοφία Λόρεν και έναν… αστρολόγο!

Όπως είχε παραδεχτεί ο ίδιος, στη ζωή του έψαχνε την ιδανική γυναίκα. Και πίστεψε πως την βρήκε στο πρόσωπο της νεότατης Σοφίας Λόρεν, με την οποία συμπρωταγωνίστησε στην ταινία “Η εκατομμυριούχος”. Η εκρηκτική Ιταλίδα δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στο φλερτ του, όμως, εκείνος είχε τέτοιο κόλλημα μαζί της που λέγεται ότι διέλυσε την οικογένειά του με την Αν Χάου για να έχει ελπίδες με τη Λόρεν.

Ένα άλλο μεγάλο… κόλλημα του σπουδαίου ηθοποιού ήταν ένας αστρολόγος. Μετά την πρώτη του καρδιακή προσβολή, ανέπτυξε μία περίεργη εξάρτηση από τον αστρολόγο Maurice Woodruff και δεν μπορούσε να πάρει οιαδήποτε επαγγελματική απόφαση, αν πρώτα δεν τον είχε συμβουλευτεί.

Ο εθισμός του και το διάσημο ανέκδοτο

Στη δεκαετία του ’70 αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με τον αλκοολισμό και τα ναρκωτικά. Λόγω αυτών, αλλά και της έντονης προσωπικότητά τους, ερχόταν πολύ συχνά σε σύγκρουση με τους συναδέλφους του και τους σκηνοθέτες.

Όσοι συναναστρέφονταν τον Σέλερς εκείνη την εποχή, τον χαρακτήριζαν έναν εκκεντρικό, ιδιότροπο, αλλοπρόσαλλο, δύστροπο και παράξενο χαρακτήρα.

Ένα διάσημο ανέκδοτο θέλει τον Πίτερ Σέλερς να έχει ζητήσει στην κηδεία του να παίξουν το In the Mood του Γκλεν Μίλερ που σιχαινόταν, σε δόξα των επικριτών του. Μια κακία που σίγουρα θα του έφτιαχνε τη διάθεση, όπως ειπώθηκε μετά το θάνατό του από τον παλιό του παραγωγό Roy Boulting: «Ήταν ένας ελεεινός άνθρωπος. Ίσως ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του – ακόμα κι αν είχε πολλούς ανταγωνιστές».

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα