Μια φωτογραφία της Κατίνας Παξινού με τον Αλέξη Μινωτή δημοσίευσε ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης στο Instagram. Στη λεζάντα σημειώνει για το εμβληματικό καλλιτεχνικό ζευγάρι:
«Η Κατίνα Παξινού και ο Αλέξης Μινωτής με τον φακό του Enzo Meneghini τον Ιούνιο του 1939 στην πλατεία Ρέμερμπεργκ (Romermerg Platz) στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί το Εθνικό Θέατρο σε Γερμανία και Αγγλία με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη και τότε διευθυντή του Εθνικού Δημήτρη Ροντήρη, με στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.
Το εμβληματικό καλλιτεχνικό ζευγάρι εννέα μήνες πριν τον γάμο του, εμφανίζεται στις 20 Ιουνίου στο His Majesty’s Theatre στο Λονδίνο και στις 29 Ιουνίου στο Frankfurter Schauspielhaus στην Φρανκφούρτη με το έργο του Σαίξπηρ “Άμλετ”, το ανώτερο δημιούργημα που έδωσε η τέχνη του σπουδαίου συγγραφέα και ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου. Οι ερμηνείες τους στους ρόλους του “Άμλετ” και της “Γερτρούδη” αποθεώνονται από κοινό και κριτικούς, υπογραμμίζοντας την ικανότητα τους να προσεγγίζουν κλασικούς χαρακτήρες με μια μοναδική συναισθηματική και διανοητική πολυπλοκότητα.
Η διεθνής αναγνώριση που απέκτησαν μέσα από την τεράστια υποκριτική τους δεινότητα, τους καθιστά κορυφαίες φιγούρες στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου με τεράστια επιρροή τόσο στους σύγχρονους καλλιτέχνες όσο και στις επόμενες γενιές. Στις 19 και 26 Ιουνίου στους ίδιους θεατρικούς χώρους, το Εθνικό ανεβάζει επίσης και την τραγωδία του Σοφοκλή “Ηλέκτρα” με την μεγάλη τραγωδό να αποδίδει με απόλυτη εκφραστικότητα και έντονα δραματικά στοιχεία την τραγική ηρωίδα, στοιχεία που την καθιστούν ιδανική για τέτοιους μεγάλους ρόλους. Η υποδοχή των ερμηνειών των ιερών αυτών τεράτων της υποκριτικής υπήρξε θριαμβευτική και στις δύο χώρες, αποδεικνύοντας την ικανότητα τους να μεταφέρουν την δύναμη της αρχαίας τραγωδίας στο παγκόσμιο κοινό και το γεγονός ότι το ελληνικό θέατρο μπορεί να σταθεί επάξια στις μεγαλύτερες σκηνές στον κόσμο, συμβάλλοντας παράλληλα και στην ενίσχυση της φήμης της Ελλάδας ως κοιτίδα του πολιτισμού και της χώρας που γέννησε το θέατρο και τις τέχνες».