Search
Close this search box.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ισότητα των φύλων δεν ισχύει για τις τιμές των εισιτηρίων

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισίου φτάνουν στο τέλος, καθώς σήμερα είναι η τελετή λήξης. Και θα μείνουν στην ιστορία για πολλούς λόγους, τόσο αθλητικούς όσο κι εκτός αγωνισμάτων.

Κι ενώ σε αυτούς τους Ολυμπιακούς το ισχυρό μήνυμα που ήθελαν να περάσουν, ήταν η συμπερίληψη και η ισότητα των φύλων, φαίνεται πως οι διοργανωτές και σε αυτό το κομμάτι δεν τα πήγαν και περίφημα. Για παράδειγμα, ενώ έχουν γίνει πολλά για την ισότητα των φύλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (τους πρώτους Αγώνες 50-50 ανδρών-γυναικών μεταξύ των αθλητών), εξακολουθεί να υπάρχει χάσμα στις επίσημες τιμές των εισιτηρίων, στους αγώνες ανδρών και γυναικών.

Για παράδειγμα, ένα εισιτήριο στίβου συμπεριλαμβανομένου του τελικού των 100 μέτρων ανδρών κόστιζε έως και 980 ευρώ, αλλά γι αυτόν των 100μ. γυναικών ήταν 690 ευρώ και είχε επίσης τέσσερα άλλα αγωνίσματα μεταλλίων ενώ οι άνδρες δύο.

Τα εισιτήρια του τελικού μπάσκετ ανδρών κόστιζαν έως και 980 ευρώ έναντι 510 ευρώ για τις γυναίκες και στο ράγκμπι «7» ένα εισιτήριο για τους ημιτελικούς και τους αγώνες μεταλλίων ανδρών κοστίζει έως και 200 ευρώ, ενώ στις γυναίκες 170 ευρώ.

Αν και δεν αποτέλεσε σημείο συζήτησης στις συνεντεύξεις τύπου των αθλητών, η Άνα Κόκρελ, η οποία κέρδισε το ασημένιο στα 400 μέτρα με εμπόδια την Πέμπτη, ήταν δυσαρεστημένη για τη διαφορά στις τιμές των εισιτηρίων για ορισμένα από τα αγωνίσματα ανδρών και γυναικών.

«Είναι απογοητευτικό, γιατί φαίνεται σαν να είχαμε ισότητα στη συμμετοχή και μετά όχι ισότητα στη μεταχείριση. Το ότι είμαστε εδώ δεν σημαίνει ότι μας αντιμετωπίζουν ισότιμα. Πώς θα αποδείξουμε ποτέ την αξία μας αν μας λέτε εκ των προτέρων ότι δεν αξίζουμε το ίδιο;», ανέφερε η Κόκρελ.

Βέβαια, υπήρξαν και ολυμπιακά αθλήματα στο Παρίσι όπου οι τιμές ήταν ίσες – για παράδειγμα οι τελικοί τοξοβολίας ανδρών και γυναικών κοστίζουν το ίδιο έως και 190 ευρώ, και οι δύο τελικοί μπάντμιντον είχαν τιμή έως 320 και τα εισιτήρια μπιτς βόλεϊ έως 420.

«Υπάρχει μεγαλύτερη ιστορία και παράδοση του ανδρικού αθλητισμού από τον γυναικείο αθλητισμό που, ως εκ τούτου οδηγεί σε ορισμένες υψηλότερες τιμές σε ορισμένα αγωνίσματα ανδρών», είπε ο Μάικλ Πέιν, ο οποίος κάποτε διηύθυνε τα δικαιώματα μετάδοσης, μάρκετινγκ και χορηγίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα