Η στιγμή που «σημάδεψε» την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και έκανε τους πάντες να ανατριχιάσουν, ήταν η εμφάνιση της Σελίν Ντιόν.

Η κορυφαία ερμηνεύτρια όλων των εποχών, η οποία τα τελευταία χρόνια δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής της με μία σπάνια νευρολογική αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί ακαμψία στους μύες του σώματος – έκανε μια ανατριχιαστική εμφάνιση στο φινάλε της πιο αμφιλεγόμενες τελετής έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων. Και με την παρουσία της μάς έκανε να ξεχάσουμε εκείνα που μας είχαν ενοχλήσει ή κουράσει τις προηγούμενες περίπου 4 ώρες.

Η Σελίν Ντιόν, λοιπόν, ερμήνευσε τον «Ύμνο της Αγάπης», της Εντίθ Πιαφ. Κι ενώ όλοι γνωρίζουν το συγκεκριμένο υπέροχο τραγούδι, λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν τη συγκινητική ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό. Και δεν είναι άλλο από το ερωτικό πάθος στα τέλη της δεκαετίας του 1940 ανάμεσα στη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα και στον Μαρσέλ Σερντάν, του μποξέρ που υπήρξε παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών.

Η Πιαφ και ο Σερντάν υπήρξαν εραστές μέχρι το 1949, οπότε εκείνος έχασε τη ζωή του σε ένα αεροπορικό δυστύχημα κοντά στο νησί Σαν Μιγκέλ. Η απώλειά του «τσάκισε» το «σπουργιτάκι» του γαλλικού τραγουδιού, ενώ ο θάνατός του ενέπνευσε για τη δημιουργία του τραγουδιού που ηχογραφήθηκε λίγους μήνες αργότερα.

Αν και προσπάθησε να ξαναφτιάξει τη ζωή της η Εντίθ Πιαφ, κανένας άλλος άντρας δεν τη συγκίνησε και δεν ερωτεύτηκε όπως τον Γάλλο μποξέρ. Το τραγούδι αποδεικνύεται τραγικά προφητικό, αφού η ερμηνεύτρια δεν κατάφερε ποτέ να τον ξεπεράσει. Βυθίζεται στην κατάθλιψη και βρίσκει παρηγοριά στο αλκοόλ και τις απαγορευμένες ουσίες.

Όπως και ο αγαπημένος της, έτσι και αυτή είχε τραγικό τέλος: πέθανε από καρκίνο του ήπατος σε ηλικία 47 ετών. Ωστόσο, η αγάπη της για τον Σερντάν τη συνόδευσε μέχρι τον τάφο της, όπου υπάρχει μια φράση από το τραγούδι που ερμήνευσε.

Όσο για τη Σελίν Ντιόν, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ερμηνεύει τον «Ύμνο της αγάπης» που έχει διασκευαστεί σε αρκετές γλώσσες και θεωρείται από τα πιο δημοφιλή τραγούδια της γαλλικής μουσικής. Η Ντιόν με αυτό είχε αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπατακλάν στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, συγκλονίζοντας και πάλι με την ερμηνεία της.

Ποιος ήταν ο Μαρσέλ Σερντάν;

Εκτός από το ότι υπήρξε ο πιο σημαντικός άνδρας στη ζωή της Εντιθ Πιαφ, ο καταξιωμένος μποξέρ άφησε το στίγμα του στον κόσμο της πυγμαχίας. Κατέκτησε πολλούς τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή, με την πιο μεγάλη του επιτυχία, η νίκη επί του Τόνι Ζαλε, ο οποίος κατείχε μέχρι τότε τον τίτλο στην κατηγορία των μεσαίων βαρών.

Σύμφωνα με τις χρονικές καταγραφές της εποχής, ο Μαρσέλ Σερντάν θα μπορούσε να είχε φτάσει ακόμη πιο μακριά. Συγκέντρωσε 65 νίκες με νοκ άουτ και διατήρησε την αήττητη πορεία του κερδίζοντας 46 συνεχόμενους αγώνες.

Ωστόσο, πέθανε σε ηλικία μόλις 33 ετών, με αποτέλεσμα η καριέρα του να διαρκέσει πολύ λίγο. Εξαιτίας της “κληρονομιάς” του, συμπεριλήφθηκε στο Hall of Fame της Πυγμαχίας.

Διαβάστε επίσης