Με αριστοκρατικό παρουσιαστικό αλλά και χαρακτηριστικά γοητευτική φωνή, ο Λάκης Κομνηνός συνέθεσε με τις εκφραστικές ερμηνείες του ένα κινηματογραφικό προφίλ με έντονα τα στοιχεία του γενναίου, μα συνάμα ευαίσθητου και ερωτικού άντρα.
Γεννήθηκε στην Άγρα, κοντά στην Ερεσσό της Λέσβου και το πραγματικό του όνομά ήταν Απόστολος (Λάκης) Παστός. Μεγάλωσε στην πόλη της Μυτιλήνης και μέσα στης “αταξίες” της μαθητικής του ζωής ήταν να πηγαίνει κρυφά στον κινηματογράφο. Όταν ήταν σε εφηβική ηλικία η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα κι εκείνος για να τη στηρίξει δούλευε το πρωί σε διάφορες εργασίες και παρακολουθούσε το βράδυ μαθήματα στο 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου. Από νωρίς είχε αποφασίσει να γίνει ηθοποιός και έχοντας μετακομίσει στην Αθήνα γράφτηκε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη πριν τελειώσει καν το σχολείο.
Δείτε τη σπάνια φωτογραφία του ηθοποιού που δημοσίευσε ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης στο Instagram.
Στη λεζάντα σημειώνεται: «Ο Λάκης Κομνηνός (δεξιά) σε ηλικία ενός έτους στις 4 Ιουνίου του 1945, γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια με την οικογένειά στην Μυτιλήνη όπου έζησε μέχρι τα δεκατέσσερά του χρόνια καθώς μετά εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα. Η αγάπη του για την υποκριτική ξεκινάει από τα μαθητικά του χρόνια όταν ζει την μαγεία της έβδομης τέχνης μέσα από το σινεμά της γειτονιάς και αποφασίζει να συμμετάσχει στον Ερασιτεχνικό Φιλοτεχνικό Όμιλο “Μπουρίνι”. Ο συγκεκριμένος οργανισμός ιδρύθηκε ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του πολέμου και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου του 1941, ξεκινώντας με την ηθογραφία του Δημήτρη Μπόγρη “Το μπουρίνι”, αποτελώντας στην συνέχεια έναν σημαντικό πυρήνα καλλιτεχνών και εικαστικών που πρωταγωνίστησαν στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής με επιτυχημένες περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ο αγαπημένος ηθοποιός κατά την διάρκεια των σπουδών του στο 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου, κάνει διάφορες δουλειές όπως πωλητής σε εκδοτικό οίκο και βοηθός χρυσοχόου προκειμένου να στηρίξει την οικογένεια του. Την ίδια περίοδο δίνει εξετάσεις στα νέα καλλιτεχνικά ταλέντα και με την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο αποφασίζει να εισαχθεί στην Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και την αντίστοιχη του Κωστή Μιχαηλίδη. Λίγο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του στην δεύτερη σχολή, η οικογενειακή φιλία του με τον Φίνο τον οδηγεί στα γραφεία της θρυλικής εταιρείας όπου το 1964 σε ηλικία είκοσι ετών κάνει το κιν/φικό του ντεμπούτο στην δραματική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη “Εγωισμός”, ενώ ένα χρόνο αργότερα εμφανίζεται για πρώτη φορά στην θεατρική σκηνή με την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή και την Άννα Συνοδινού στον ομώνυμο ρόλο που ανεβαίνει στο θέατρο του Λυκαβηττού.
Αν δεν ήταν ηθοποιός θα επιθυμούσε να είχε σπουδάσει αρχαιολογία γι’ αυτό παράλληλα με την λαμπρή καλλιτεχνική διαδρομή του ασχολήθηκε και με αρχαιολογικά ντοκιμαντέρ θεωρώντας πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μέσα από ένα αντικείμενο μπορεί κάποιος να ανακαλύψει πως ζούσαν οι άνθρωποι πριν χιλιάδες χρόνια. Από τις πιο δυναμικές και επιβλητικές παρουσίες με ήθος και σεμνότητα που παραμένει μέχρι σήμερα το ίδιο γοητευτικός έχοντας και τις εμπειρίες μιας γεμάτης και δημιουργικής ζωής».