Search
Close this search box.

Σάλος με τον νταή Αυγενάκη και την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου

.

Σάλος έχει προκληθεί με την επίθεση του Λευτέρη Αυγενάκη σε υπάλληλο του αεροδρομίου. Ο κόσμος είναι έξαλλος με τον πρώην υπουργό, ο οποίος δε δίστασε να επιτεθεί στον υπάλληλο, ξεσπώντας στον εργαζόμενο όλο το μένος του επειδή έχασε την πτήση του. Ενώ όλοι αναρωτιούνται: αν ήταν ένας απλός πολίτης εκείνος που είχε βιαιοπραγήσει εναντίον του εργαζόμενου, θα τον είχαν αφήσει ελεύθερο ή θα τον είχαν συλλάβει επί τόπου;

Μάλιστα, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, με περίσσεια αλαζονεία είπε στον αστυνομικό που κλήθηκε από τον 22χρονο υπάλληλο «Μη με ακουμπάς, έχω ασυλία», επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα. Ο υπάλληλος, στον οποίο είχε ξεσπάσει το μένος του ο πρώην υπουργός για το γεγονός ότι είχε χάσει την πτήση του, περίμενε την αστυνομία μαζί με δύο αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την επίσημη αναφορά της αστυνομίας για το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στις 10.15 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, αστυνομικός του τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου ενημερώθηκε από υπάλληλο security ότι είχε δημιουργηθεί επεισόδιο ανάμεσα σε επιβάτη και υπαλλήλων εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης σε πύλη αναχώρησης. Όταν έφθασε ο αστυνομικός, ο Λευτέρης Αυγενάκης του είπε «έχω ασυλία».

Ο αστυνομικός κάλεσε συναδέλφους του και τότε ο 22χρονος υπάλληλος- θύμα του επεισοδίου ενημέρωσε ότι είχε προηγηθεί έντονο φραστικό επεισόδιο με τον πρώην υπουργό, όταν του είπε ότι δεν μπορούσε να επιβιβασθεί στο αεροπλάνο για το Ηράκλειο, αφού είχε καθυστερήσει να πάει στην πύλη αναχώρησης. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον 22χρονο υπάλληλο ότι έχει δικαίωμα να υποβάλει μήνυση, με εκείνον να επιφυλάσσεται για την άσκηση του δικαιώματός του. Τελικά, ο υπάλληλος υπέβαλε μήνυση την Τετάρτη (3/7) στον Λευτέρη Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή.

Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό

Την ίδια ώρα, αντιμέτωπος και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες θα βρεθεί ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε κατόπιν καταγγελιών εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού, τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι: βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Για την ολοκλήρωση της έρευνας σε περίπτωση που ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να καλέσει τον καταγγελμένο βουλευτή με την ιδιότητα του υπόπτου οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, τότε θα απαιτηθεί, όπως προβλέπει ο νόμος, απόφαση της Βουλής για την άρση της ασυλίας του.

Διαγραφή Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τέθηκε και επισήμως ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Λευτέρης Αυγενάκης μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την βιαιοπραγία του εναντίον υπαλλήλου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Η επιστολή αναγνώστηκε από το προεδρείο της Βουλής.

Σημειώνεται πάντως πως ο κ. Αυγενάκης με δήλωσή του μετά τη γνωστοποίηση της διαγραφής του είπε πως αποδέχεται την απόφαση του Πρωθυπουργού, αλλά θα παραμείνει βουλευτής, αφού δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει την έδρα του.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα