Search
Close this search box.

Μάρλον Μπράντο: Το διπλό οικογενειακό δράμα του σταρ που τον καταρράκωσε

Ο Μάρλον Μπράντο, μέχρι και σήμερα θεωρείται ο «ηθοποιός του αιώνα», όμως, πολλές φορές απασχολούσε τον Τύπο, λόγω της πολυτάραχης ζωής του.

Οι κριτικοί τον κατηγορούσαν ως έναν νάρκισσο με αυτολύπηση, όμως, όλοι αναγνώριζαν πόσο σπουδαίος ηθοποιός ήταν, διαχωρίζοντας τον καλλιτέχνη από τον άνθρωπο. Εξάλλου, η ανθρώπινη πλευρά του Μάρλον Μπράντο είχε πολύ πόνο και ψυχικά τραύματα που κουβαλούσε από την παιδική του ηλικία και τον στοίχειωσαν και στην ενήλικη ζωή του, εξηγώντας μάλλον πολλές από τις συμπεριφορές του.

Ο Μάρλον Μπράντο μεγάλωσε σε ένα τοξικό περιβάλλον, με δύο γονείς αλκοολικούς. Ο πατέρας του ήταν ένας βίαιος άνθρωπος που ξεσπούσε στη μητέρα του και ποτέ δεν ήταν κοντά στον γιο του, ενώ τον έκλεισε σε στρατιωτική σχολή προκειμένου να γίνει “αρκετά άντρας”. Η μητέρα του από την άλλη, ήταν μια αδύναμη γυναίκα που αντί να φύγει από τον κακοποιητικό σύζυγό της, κατέφυγε στο αλκοόλ. Όμως, προσπαθούσε να ήταν κοντά στον μικρό Μάρλον κι έτσι εξηγείται πως η μάνα του ήταν μάλλον και η μόνη γυναίκα που αγάπησε ποτέ.

Και μπορεί σε όλη τη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής του να μη φαινόταν κάτι που θα μπορούσε να κλονίσει τον αλαζονικό Μάρλον Μπράντο, μια διπλή τραγωδία ήρθε να τσακίσει τον τεράστιο ηθοποιό.

Ο γιος του δολοφόνησε τον εραστή της κόρης του

Ο Μάρλον Μπράντο, επίσημα, είχε αναγνωρίσει 11 παιδιά από τρεις γάμους και εφήμερες σχέσεις. Ωστόσο, λέγεται πως ο αριθμός των τέκνων του φτάνει το 15, καθώς δεν είχε αναγνωρίσει όλα τα παιδιά του. Και ήταν η τραγική ιστορία με πρωταγωνιστές δύο από τα παιδιά του που τον τσάκισαν.

Ο σταρ από τον γάμο του με την Αϊτινή και πανέμορφη, Ταρίτα είχε αποκτήσει δύο παιδιά, την Τσεγιέν και τον Μπέιλι. Η Τσεγιέν είχε κληρονομήσει την εξωτική ομορφιά της μητέρας της και έκανε τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ, όταν στα 19 της χρόνια είχε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Και μπορεί να βγήκε από το αυτοκίνητο ζωντανή, αλλά έσπασε το σαγόνι της και έχασε μέρος από το αυτί της. Η καριέρα της ως μοντέλο καταστράφηκε και έπεσε ακόμη πιο βαθιά στα ναρκωτικά και την κατάθλιψη. Εκείνη την περίοδο η Τσεγίεν είχε σχέση με τον Ντρολέ, τον γιο ενός πολύ γνωστού πολιτικού της Αϊτής, με τον οποίο ζούσαν μαζί.

Ωστόσο, λίγους μήνες μετά το ζευγάρι χώρισε. Παρά τον χωρισμό τους, όμως, οι δυο τους πέταξαν μαζί στο Λος Αντζελες την 1η Μαΐου του 1990 και κατευθύνθηκαν στο σπίτι του Μπράντο στη Mulholland Drive όπου θα έμεναν μέχρι να μπει σε κλινική αποκατάστασης η Τσεγιέν.

Δύο εβδομάδες μετά, στις 16 Μαϊου, στις 10:40 το βράδυ ο 26χρονος Ντρολέ και ο γιος του Μπράντο, ο 32χρονος Κριστιάν, άρχισαν να μαλώνουν. Ο Κριστιάν ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον πρώην σύντροφο της αδελφής του τυχαία πάνω στον καβγά τους που ξεκίνησε, όταν εκείνος «χαστούκισε» την Τσεγιέν η οποία ήταν έγκυος στο παιδί του. Οι εισαγγελείς ωστόσο μίλησαν για δολοφονία, αφού «δεν υπήρχαν ενδείξεις καβγά».

Ο Μάρλον Μπράντο, η Ταρίτα και η Τσεγιέν ήταν στο σπίτι όταν ο Κριστιάν πυροβόλησε τον Ντρολέ. Ο ηθοποιός προσπάθησε να κρατήσει στη ζωή τον βαριά τραυματισμένο Ντρολέ, ενώ κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και την αστυνομία.

Ένα μήνα μετά κι ενώ είχε κληθεί ως μάρτυρας, η Τσεγιέν έφυγε για την Αϊτή. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι προσπάθησε να αποφύγει την κατάθεση. Λίγο καιρό μετά, γεννήθηκε το παιδί της, ενώ η ίδια μπήκε σε ψυχιατρική κλινική. Τους μήνες που ακολούθησαν, οι εισαγγελείς ξεκίνησαν μάχη για να επιστρέψει η νεαρή γυναίκα στην Αμερική και να καταθέσει.

Όσο οι αρχές την αναζητούσαν, η Τσεγιέν με την ψυχική της υγεία εξαιρετικά εύθραυστη, αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στην πίεση, με τα αποτέλεσμα να παίρνει ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά, μέχρι που μια ημέρα έπεσε σε κώμα και από τύχη δεν έχασε τη ζωή της.

Όμως, η νεαρή γυναίκα παρόλο που είχε στο πλευρό της τους γονείς της, και είχε αποκτήσει και το παιδί της, έβρισκε γύρω της τα πάντα μάταια, κάνοντας απόπειρα αυτοκτονίας. Το 1991, ο Μάρλον Μπράντο σε μια προσπάθεια να σώσει την κόρη του, την πήγε στο Παρίσι ώστε να μπει σε κλινική για να μπορέσει να θεραπεύσει την κατάθλιψη.

Εκεί τη συνέλαβαν οι γαλλικές αρχές για το θάνατο του Ντρολέ, την επιβίβασαν σε ένα αεροσκάφος και την έστειλαν στην Αϊτή, όπου τελικά αποσύρθηκαν όλες οι κατηγορίες. Την ίδια ώρα, ο αδελφός της Κριστιάν καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης, ενώ είχε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του τον διάσημο πατέρα του, ο οποίος καταθέτοντας στο δικαστήριο παραδέχτηκε πως “τελικά, ήμουν ένας κακός πατέρας”.

Η αυτοκτονία της κόρης του τον τσάκισε

Ήταν 16 Απριλίου 1995 όταν ο Μάρλον Μπράντο θα μάθαινε τα τραγικά νέα μέσα από ένα τηλεφώνημα. Η κόρη του, Τσεγιέν αυτοκτόνησε, μόλις στα 25 της χρόνια. Οι πληροφορίες που έρχονταν από την Παπέτ της Γαλλικής Πολυνησίας έλεγαν ότι η Τσεγιέν Μπράντο βρέθηκε κρεμασμένη στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της. Οι αρχές δεν βρήκαν κάποιο σημείωμα αυτοκτονίας.

Ο θάνατος της κόρη του, τον τσάκισε. Ο Μάρλον Μπράντο αυτή τη φορά ήταν πραγματικά ανίσχυρος και ανήμπορος. Τα επόμενα χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής του σαν σήμερα 1 Ιουλίου του 2004, δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει αυτή την απώλεια.

Ο γιος του Κρίστιαν Μπράντο από την εφηβεία του μέχρι και το τέλος της ζωής του πάλευε με τον εθισμό του στις ναρκωτικές ουσίες. Στις 26 Ιανουαρίου του 2008, πέθανε από πνευμονία, στα 49 του χρόνια. Ο πατέρας του είχε ήδη φύγει, οπότε δεν έζησε και αυτό το δεύτερο οικογενειακό δράμα.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα