Search
Close this search box.

Κάθριν Χέπμπορν: Άγνωστες ιστορίες για την αλαζονική σταρ

.

Η Κάθριν Χέπμπορν είναι ένας θρύλος της μεγάλης οθόνης, καθώς διατηρεί το ρεκόρ για τα περισσότερα Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, τέσσερα τον αριθμό, από δώδεκα υποψηφιότητες. Το 1999 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την αξιολόγησε πρώτη στη λίστα με τις καλύτερες γυναίκες ηθοποιούς όλων των εποχών. Όμως, η ηθοποιός που έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή, πέρα από το τεράστιο ταλέντο της, έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία και ως μία ξεχωριστή και αντισυμβατική προσωπικότητα, απρόσιτη πολλές φορές και σίγουρα αντί-σταρ. 

Η Κάθριν Χέπμπορν  υπήρξε μια συναρπαστική προσωπικότητα, με μία εξίσου συναρπαστική ζωή που τα έζησε όλα.

Ο θάνατος του αδελφού της που τη συγκλόνισε

Στις 3 Απριλίου 1921, καθώς επισκεπτόταν κάποιους φίλους της στο Greenwich Village, η Χέπμπορν βρήκε το μεγαλύτερο αδερφό της Τομ, ο οποίος αποτελούσε το είδωλό της, να κρέμεται από το πλάγιο καδρονάκι της σοφίτας από ένα σκοινί, νεκρό. Όλοι έκαναν λόγο για αυτοκτονία, αφού όλα τα στοιχεία οδηγούσαν στην αυτοχειρία.

Ωστόσο, η οικογένειά της αρνιόταν επίμονα πως ο γιος τους αυτοκτόνησε, υποστηρίζοντας πως ήταν ένα ευτυχισμένο αγόρι. Επέμεναν πως ήταν ένας πειραματισμός που πήγε στραβά. Εικάζεται ότι προσπαθούσε να αναπαράγει ένα κόλπο που είχε δει σε ένα θεατρικό με την Κάθριν. Η Χέπμπορν συντετριμμένη, βυθίστηκε στην κατάθλιψη ενώ άρχισε να γίνεται καχύποπτη με τους ανθρώπους. Ήταν επιφυλακτική με τα άλλα παιδιά και έλαβε το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσής της στο σπίτι της. Για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσε τα γενέθλια του Τομ (8 Νοεμβρίου) ως δικά της. Η ηθοποιός δεν είχε αποκαλύψει την πραγματική ημερομηνία γέννησής της (12 Μαΐου 1907), μέχρι τη στιγμή που έγραψε την αυτοβιογραφία της Me: Stories of my Life.

Η Κάθριν Χέπμπορν μορφώθηκε στο Oxford School, πριν πάει στο Κολέγιο του Bryn Mawr. Ενώ ήταν στο κολέγιο, αποβλήθηκε λόγω παραβίασης της απαγόρευσης εξόδου και καπνίσματος. Δεκαετίες αργότερα, η σταρ θα επιβεβαίωνε ότι όταν έπεφτε το σκοτάδι, συνήθιζε να κολυμπά γυμνή στο συντριβάνι του κολεγίου. Έλαβε πτυχίο Ιστορίας και Φιλοσοφίας το 1928, ενώ την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ με ένα μικρό ρόλο στο έργο Νυχτερινή Οικοδέσποινα.

Ο γάμος της “γεροντοκόρης του Χόλιγουντ”

Στην ηθοποιό είχαν δώσει το παρατσούκλι της “γεροντοκόρης” παρά το γεγονός ότι είχε παντρευτεί μια φορά στη ζωή της. Ήταν το 1928 όταν παντρεύτηκε τον κοσμικό επιχειρηματία Λάντλοου Όγκντεν Σμιθ, τον οποίο συνάντησε όταν φοιτούσε στο Bryn Mawr και παντρεύτηκαν μετά από ένα σύντομο αρραβώνα.

Ο γάμος του Σμιθ και της Χέπμπορν ήταν ρευστός από την αρχή και ξόδευαν όλο και λιγότερο χρόνο μαζί καθώς εκείνη συνέχιζε τη θεατρική καριέρα της ταξιδεύοντας συνεχώς. Χώρισαν στο Μεξικό το 1934. Φοβούμενος πως το διαζύγιο από το Μεξικό δεν ήταν έγκυρο, ο Λάντλοου πήρε δεύτερο διαζύγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1942 και λίγες μέρες αργότερα ξαναπαντρεύτηκε. Η Κάθριν Χέπμπορν εξέφραζε συχνά την ευγνωμοσύνη της για εκείνον, για την οικονομική και ηθική υποστήριξή του στα πρώτα στάδια της καριέρας της. Ο “Λούντυ” συνέχισε να είναι φίλος της για μια ζωή.

Αρνιόταν να υπογράψει αυτόγραφα

Ελευθερόστομη και πνευματική με μια καυστική γλώσσα, αψήφησε τα στερεότυπα της “ξανθιάς σεξοβόμβας” της εποχής, προτιμώντας το ανδρόγυνο look ενώ περιφορνούσε και το μακιγιάζ. Ήταν, επίσης, γνωστό πως είχε μια ιδιότυπη σχέση με τον Τύπο, απορρίπτοντας τις περισσότερες συνεντεύξεις που δε βοηθούσαν την προβολή της στο κοινό. 

Η Χέπμπορν με κάποιες συμπεριφορές της γινόταν αντιπαθής στο κοινό. Μάλιστα, τα επικριτικά της σχόλια για άλλες σταρ του Χόλιγουντ, την έκαναν ακόμα πιο αντιπαθή. Η ηθοποιός ήταν ευέξαπτη και αρκετές φορές ακόμα και με τους θαυμαστές της, αν και μαλάκωνε όσο μεγάλωνε.

Στην αρχή της καριέρας της, αρνιόταν να ικανοποιήσει τα αιτήματα των θαυμαστών της να τους υπογράψει αυτόγραφα. Η άρνηση αυτή σε συνδυασμό με τη σνομπ συμπεριφορά της τής απέφερε το παρατσούκλι “Αικατερίνη της Αλαζονείας” (Katharine of Arrogance), σε σχέση με την Αικατερίνη της Αραγονίας (Catherine of Aragon). Σύντομα, το κοινό άρχισε να απομακρύνεται από τις ταινίες της.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα