Search
Close this search box.

Το πιο «διαβασμένο» λογοτεχνικό βιβλίο στον κόσμο

Μπορεί να ξέρετε ή να έχετε κάπου ακούσει ότι το πιο διαβασμένο βιβλίο στον κόσμο είναι η Βίβλος. Και ισχύει. Αλλά ποιο λογοτεχνικό βιβλίο είναι το πιο διαβασμένο;

Το πιο διαβασμένο λογοτεχνικό βιβλίο στον κόσμο θεωρείται ευρέως ο «Δον Κιχώτης» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Εκδόθηκε σε δύο μέρη το 1605 και το 1615, είναι ένα από τα έργα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη δυτική λογοτεχνία και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ο «Δον Κιχώτης» πιστώνεται συχνά ότι διαμόρφωσε τη σύγχρονη λογοτεχνική φαντασία και συνεχίζει να διαβάζεται και να μελετάται ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο άλλα αξιοσημείωτα ευρέως διαβασμένα λογοτεχνικά βιβλία:

«A Tale of Two Cities» του Charles Dickens: Αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα του Dickens και έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» του J.R.R. Tolkien: Αυτή η επική τριλογία φαντασίας είχε μια βαθιά επίδραση στο είδος και απολαμβάνει ένα τεράστιο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό.
«Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» της Τζ.Κ. Rowling: Το πρώτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ έχει γίνει ένα σύγχρονο κλασικό, αγαπημένο από τους αναγνώστες όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο.
«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Antoine de Saint-Exupéry: Αυτή η νουβέλα, που συχνά κατηγοριοποιείται τόσο ως παιδικό βιβλίο όσο και ως ένα βαθύ φιλοσοφικό παραμύθι, έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και διαβάζεται ευρέως.

Ενώ ο «Δον Κιχώτης» κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της λογοτεχνίας για τη διαρκή δημοτικότητα και την επιρροή του, άλλα λογοτεχνικά έργα συνεχίζουν να προσεγγίζουν τεράστιο κοινό μέσω διαφόρων μέσων διανομής και πολιτιστικής σημασίας.

Δείτε επίσης

Share: