Search
Close this search box.
_cuva

Μεγάλη δωρεά από επιχειρηματία στο Λιμενικό της Μυκόνου

.

Τον Δεκέμβριο του 2020 ο Φλώριος Ασημομύτης έκανε γνωστή την πρόθεσή να δωρίσει στο Λιμεναρχείο Μυκόνου ένα ταχύπλοο σκάφος με σκοπό να συνεισφέρουν στις ανάγκες του νησιού. Τον Ιανουάριο του 2021, μέσα από το Ίδρυμα “Florios Mykonos Foundation” ανακοίνωσε κι επίσημα την πρόθεση αυτή.

Το Ίδρυμα σε συνεργασία με τον κύριο Φιντιρίκο και τους αδελφούς Σταυρουλάκη της ναυπηγικής εταιρείας “BSK – Skipper”, παρά τις αντιξοότητες και τις απρόσμενες καθυστερήσεις, ολοκλήρωσε τη ναυπήγηση του ολοκαίνουργιου σκάφους πριν λίγους μήνες.

Και τώρα, πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η σεμνή τελετή παράδοσης του ταχύπλοου σκάφους, όπου παρέστη σύσσωμο το Λιμενικό, πρώην και νυν επικεφαλής του Σώματος, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, όμως έλαμψε δια της απουσίας του ο δήμαρχος της Μυκόνου.

Ο Φλώριος Ασημομύτης με τη σύζυγό του και την κόρη τους

Στην τελετή παράδοσης, ο Φλώριος Ασημομύτης είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του και την κόρη τους. Εκεί, ήταν παρών – όπως σε όλα τα δρώμενα της Μυκόνου τα τελευταία χρόνια – ο Ανδρέας Φιορεντίνος, ένας αξιόλογος Μυκονιάτης επιχειρηματίας, ο οποίος ασχολείται χρόνια με τα κοινά, βάζοντας υποψηφιότητα. Ωστόσο, χάνει για ελάχιστες ψήφους, καθώς δεν ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, ούτε τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα προκειμένου να βγει δήμαρχος. Κι επειδή τον διακρίνει σοβαρότητα και εργάζεται ουσιαστικά για τα κοινά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή τη σημαντική στιγμή και για το ίδιο το νησί: την παράδοση του ταχύπλοου σκάφους.

Ο Ανδρέας Φιορεντίνος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την τελετή παράδοσης

Εξάλλου, όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο είναι το ταχύπλοο για το Λιμενικό και για τις περιπολίες, στο κυνήγι εμπόρων ναρκωτικών, εγκληματιών, ακόμα και αρχαιοκάπηλων. Η Μύκονος δεν είχε ένα τέτοιο ταχύπλοο και το χρειαζόταν πραγματικά. Άλλωστε και το ίδιο το Λιμενικό είναι πολλές φορές πιο σημαντικό από την αστυνομία για όλα τα νησιά, γιατί πολύ απλά στις ελληνικές θάλασσες κυκλοφορούν από λαθρέμποροι μέχρι λαθρομετανάστες.

Να τονίσουμε εδώ, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φλώριος Ασημομύτης προχωρά σε σημαντική δωρεά για το αγαπημένο του νησί. Στο παρελθόν είχε ανακατασκευάσει τις δημόσιες τουαλέτες της Μυκόνου, έχει δωρίσει ένα ασθενοφόρο, επισκευάζει δρόμους. Γενικά, ο «Mr Real Estate», όπως τον αποκαλούν έχει κάνει πολλές δωρεές για τον δήμο Μυκόνου.

_cuva

Ο Φλώριος Ασυμομύτης σε ανάρτησή του στο facebook για την τελετή παράδοσης του ταχύπλοου, έγραψε: «Το Δεκέμβριο του 2020 κάναμε γνωστή την πρόθεσή μας να δωρίσουμε στο Λιμεναρχείο Μυκόνου ένα ταχύπλοο σκάφος με σκοπό να συνεισφέρουμε στις ανάγκες του νησιού. Αφού λάβαμε την αποδοχή από τους αρμόδιους φορείς, τον Ιανουάριο του 2021ανακοινώσαμε επίσημα την πράξη αυτή, μέσα από το Ιδρυμα “Florios Mykonos Foundation”.
Το Ίδρυμα σε συνεργασία με τον κύριο Φιντιρίκο και τους αδελφούς Σταυρουλάκη της ναυπηγικής εταιρείας “BSK – Skipper”, παρά τις αντιξοότητες και τις απρόσμενες καθυστερήσεις, ολοκλήρωσε τη ναυπήγηση του ολοκαίνουργιου σκάφους πριν λίγους μήνες.
Πραγματοποιήθηκαν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και η αυτοψία από τους αρμόδιους και το ταχύπλοο σκάφος είναι έτοιμο να παραδοθεί στους νέους ιδιοκτήτες του, ως ένα νέο πολύτιμο όργανο που θα βοηθήσει στο έργο του Λιμενικού Σώματος του νησιού μας στη δράση και στις διακομιδές που τόσο έχουμε ανάγκη .
Πιστοί στα λεγόμενά μας και υπερήφανοι για τους συν-δωρητές και συνοδοιπόρους μας σε όλη την πορεία των 3 αυτών χρόνων αλλά και όσους με τη θέρμη και την καλοσύνη τους στήριξαν και στηρίζουν το έργο μας, ερχόμαστε σήμερα να κλείσουμε τον κύκλο αυτής της δωρεάς με μία σεμνή τελετή για την παράδοσή του την Κυριακή 26 Μαΐου στον άγιο Νικόλα στο Γυαλό.
Εμείς είμαστε πάντα δίπλα στο νησί και δε θα σταματήσουμε να του προσφέρουμε όσα του αξίζουν!»

facebook: florios.asimomitis.9

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα