Το πρώτο που επιλέγουμε είναι τα χρώματα του δωματίου και είναι αυτονόητο ότι έχει προηγηθεί καθαριότητα με απολύμανση μαζί. Οι τοίχοι θέλουμε να έχουν λευκό χρώμα και αρχικά να είναι άδειο για να στηθεί από την αρχή σωστά με τις αρχές του Feng Shui.
Το κρεββάτι θέλουμε να είναι σε μικρή απόσταση από το πάτωμα και χωρίς κάγκελα και γωνίες, όσο ποιο στρογγυλεμένο τόσο καλύτερα. Το κεφαλάρι του κρεβατιού θέλουμε να στηρίζετε σε τοίχο που θα κοιτάει σε παράθυρο. Η πόρτα του δωματίου δεν πρέπει να έχει άμεση επαφή με το κρεββάτι και από κάτω δεν τοποθετούμε τίποτα, θέλουμε ελεύθερο χώρο για να υπάρχει κινούμενη ενέργεια.
Η βιβλιοθήκη, το γραφείο και το κομοδίνο πρέπει να είναι στο ίδιο στυλ και ίδιο χρώμα με το κρεββάτι. Γενικότερα επιλέγουμε έπιπλα με στρογγυλεμένα σχήματα, μαλακά και μικρά σε μέγεθος. ράφια στο ύψος του παιδιού για να μπορεί να παίρνει τα δικά του παιχνίδια και να αποθηκεύει τα υπάρχοντά του. Ασφαλίζουμε τις θέσεις με γωνίες, καλύμματα υποδοχών. Δεν τοποθετούμε καθρέπτη μέσα στο δωμάτιο. Επιλέγουμε χαμηλό φωτισμό.
Οι κουρτίνες, τα χαλιά, οι πίνακες και ότι κρεμάμε στον τοίχο θέλουμε να έχουν έντονα και διαφορετικά χρώματα. Τα σεντόνια και το πάπλωμα ή κουβέρτα θέλουμε να έχουν παστέλ χρώματα.
Όλα τα έπιπλα είναι τοποθετημένα στις άκρες των τοίχων ώστε να υπάρχει ένα ουσιαστικό κενό στη μέση, για να κινείτε και να παίζει ελεύθερα το παιδί. Μπορείτε ένα μέρος του τοίχου να το κάνετε μαυροπίνακα και να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα το παιδί, αγοράστε του και χρωματισμένες κιμωλίες. Θα εξωτερικεύει σε καθημερινή βάση τα συναισθήματά του ζωγραφίζοντας.
Photo cover:pixabay.com/Vic_B/childrens
Διαβάστε επίσης: