Γουέντι Γουίλιαμς, πρώην παρουσιάστρια της αμερικανικής τηλεόρασης, διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια και πρωτοπαθή προοδευτική αφασία η ίδια ασθένεια από την οποία πάσχει από την ίδια ασθένεια με τον Μπρους Γουίλις.

Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Πέμπτη, η πρώην παρουσιάστρια διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια και πρωτοπαθή προοδευτική αφασία, όπως ανακοίνωσε η ομάδα φροντίδας της. Σύμφωνα με το Page Six, υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων, που διέγνωσαν την κατάστασή της, αφού είχε αντιληφθεί ότι η μνήμη της δεν ήταν το ίδιο δυνατή πια και είχε αρχίσει να «χάνει τα λόγια της». Οι γιατροί κατέληξαν ότι τα συμπτώματα αυτά οφείλονται σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, η Γουίλιαμς η διάγνωση, έγινε λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ της με τίτλο: «Lifetime: Where is Wendy Williams» και έχει ως θέμα τον αγώνα της με το αλκοόλ και την ψυχική της υγεία τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η παρουσιάστρια φέρεται να ζει σε θεραπευτική μονάδα από το 2023. Συγγενικά της πρόσωπα αποκάλυψαν πρόσφατα ότι δε γνωρίζουν που βρίσκεται η πρώην παρουσιάστρια και υποστηρίζουν ότι μπορούν να της μιλήσουν μόνο μέσω τηλεφώνου.

Ωστόσο ο γιος της Γουέντι Γουίλιαμς, Κέβιν Χάντερ Τζούνιορ μίλησε στο ντοκιμαντέρ «Where Is Wendy Williams?» κι αναφέρθηκε στη διάγνωση της μητέρας του, τονίζοντας πως η ασθένειά της προκλήθηκε από τον αλκοολισμό, με τον οποίο πάλευε για χρόνια. «Οι γιατροί είπαν ότι επειδή έπινε τόσο πολύ, άρχισε να επηρεάζεται το κεφάλι της κι ο εγκέφαλός της» είπε ο Κέβιν Χάντερ Τζούνιορ

«Το αλκοόλ επηρέασε αρνητικά τον εγκέφαλο της μητέρας μου. Οι γιατροί είπαν ότι επειδή έπινε τόσο πολύ, άρχισε να επηρεάζεται το κεφάλι της κι ο εγκέφαλός της. Νομίζω ότι είπαν ότι πρόκειται για μια μορφή άνοιας, που προκαλείται από το αλκοόλ», εξήγησε ο γιος της.

Η 59χρονη Γουέντι Γουίλιαμς έμαθε για πρώτη φορά για το εγκεφαλικό της πρόβλημα το 2019, όταν είχε εισέλθει σε κέντρο αποκατάστασης στη Φλόριντα. Ωστόσο, δεν γνώριζε μέχρι και πρόσφατα, πως πρόκειται για μετωποκροταφική άνοια ή πιο γνωστή ως αφασία.

Δείτε επίσης