Η Emily Pellegrini είναι μόλις τέσσερις μήνες στο Instagram, αλλά έχει καταφέρει να αναστατώσει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Και λογικό, αφού όλοι συμφωνούν πως είναι η «πιο όμορφη γυναίκα του Instagram».
Η ομορφιά της Emily Pellegrini δεν υπάρχει. Και όπως φαίνεται, στην κυριολεξία δεν υπάρχει, αφού η εντυπωσιακή γυναίκα με τους 227 χιλιάδες followers, δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο! Αλλά δημιούργημα της Τεχνητής Νοημοσύνης! Η πληθωρική Emily, με το απίστευτο πρόσωπο και τις χυμώδεις καμπύλες, είναι ένα ψηφιακό μοντέλο βασισμένο στις κατευθυντήριες γραμμές της ChatGPT.
«Ρώτησα στο Chat GPT ποια είναι η κοπέλα των ονείρων του μέσου άνδρα και μου είπε καστανά μαλλιά μακριά και μακριά πόδια, οπότε την έφτιαξα ακριβώς όπως έλεγε», δήλωσε ο ανώνυμος δημιουργός της Emily Pellegrini σύμφωνα με το odditycentral.com. «Ο στόχος ήταν να την κάνω συμπαθή και ελκυστική. Ήθελα να την κρατήσω όσο το δυνατόν πιο αληθινή», πρόσθεσε.
Χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνισή της και τις σέξι φωτογραφίες της, η Emily δέχεται συνεχώς κομπλιμέντα στο Instagram και μηνύματα από άνδρες που της προτείνουν να την πάνε στο Ντουμπάι ή να την βγάλουν σε ακριβά δείπνα. Το άτομο που κρύβεται πίσω από την περσόνα Emily Pellegrini τους συνομιλεί για να κάνει την ψευδαίσθηση πιστευτή, αλλά αρνείται να αποκαλύψει την ταυτότητά του.
Ωστόσο, η αποκάλυψη για την αληθινή ταυτότητα του μοντέλου, προκάλεσε αντιδράσεις από followers της που αισθάνονται ότι εξαπατήθηκαν. Αλλά, ακόμα κι έτσι, παρόλο που οι χρήστες γνωρίζουν ότι η εντυπωσιακή γυναίκα που έχουν μπροστά τους δεν είναι υπαρκτή, συνεχίζουν να ακολουθούν τον λογαριασμό της στο Instagram, να αλληλοεπιδρούν μαζί της (ή μάλλον με τον ανώνυμο δημιουργό της) και οι followers της να αυξάνονται.
Όπως αυξάνονται και τα κέρδη του δημιουργού της, ο οποίος μέσα σε αυτούς τους 4 μήνες, έχει κερδίσει κάποιες χιλιάδες δολάρια στο Instagram και το Fanvue. Βέβαια, δεν είναι και τόσο εύκολη η δουλειά του, αφού όπως εξομολογείται, το πρώτο διάστημα δούλευε μέχρι και 16 ώρες την ημέρα για να είναι όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα, το τελικό αποτέλεσμα.
Και τα κατάφερε, αφού η εικονική πραγματικότητα εξαπάτησε χιλιάδες άτομα. Και πλέον εγείρονται και πολλά ερωτήματα για την Τεχνητή Νοημοσύνη και μέχρι που μπορεί να φτάσει.