Μέχρι και πριν λίγο καιρό, το Facebook αποτελούσε ένα μέρος όπου μπορεί να έβρισκες τον μελλοντικό ή τη μελλοντική σύντροφό σου. Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία, πλέον στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης όλο και περισσότερε γυναίκες – ειδικά στην Αμερική – αναζητάνε έναν δωρητή σπέρματος!

Οι ιστορίες με γυναίκες που έχουν μπει σε σχετικές ομάδες αναζητώντας τον υποψήφιο δωρητή σπέρματος, είναι πολλές. Μία από αυτές είναι αυτή της Άντζελα, η οποία προσπαθούσε επί 2 χρόνια να μείνει έγκυος μέσω τράπεζας σπέρματος. Αλλά μετά από αρκετές προσπάθειες, και με τα έξοδα να έχουν φτάσει τα 10.000 δολάρια, δεν είχε καταφέρει να συλλάβει παιδάκι.

«Άρχισε να γίνεται κοστοβόρο για εμάς», αναφέρει η ίδια στο businessinsider.com. Τότε, εκείνη και η σύζυγός της άρχισαν να ψάχνουν άλλες εναλλακτικές. Μια φίλη τους πρότεινε να ψάξουν ομάδες στο Facebook, που ασχολούνται με το να φέρουν σε επαφή δωρητές και άτομα που θέλουν να μείνουν έγκυες.

Έτσι η Άντζελα γνώρισε τον Kyle Gordy σε μια ομάδα που λέγεται «Sperm Donations USA». Ο Kyle Gordy ήταν ανέκαθεν δωρητής σπέρματος και ισχυρίζεται πως μέσω των δωρεών του, έχουν γεννηθεί περίπου 70 παιδιά. Ο δωρητής αντάλλαξε μηνύματα με την Άντζελα και τη σύζυγό της για δυο βδομάδες, πριν αποφασίσουν να συναντηθούν όλοι μαζί σε ένα δημόσιο πάρκινγκ, όπου ο Kyle έδωσε δωρεάν στην Άντζελα ένα κυπελάκι με το σπέρμα του.

Η Άντζελα είναι μια από τις χιλιάδες γυναίκες που ψάχνουν δωρητή σπέρματος μέσω του Facebook. Η ίδια θυμάται μια φίλη της να της λέει πως ξόδεψε περίπου το ποσό μιας προκαταβολής για ένα σπίτι σε θεραπείες γονιμότητας, για να μείνει έγκυος. «Λυπάμαι για αυτούς τους ανθρώπους. Θα έπρεπε να μαζεύουμε αυτά λεφτά για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας», αναφέρει η ίδια.

Με το δωρεάν σπέρμα που πήρε από τον Gordy, η Άντζελα κατάφερε να μείνει έγκυος. Ο γιος της θα γίνει 2 ετών τον Ιούλιο. Η Άντζελα και η σύζυγός της λένε πως αν αποφασίσουν να κάνουν δεύτερο παιδί, «σίγουρα θα ακολουθήσουμε ξανά αυτή τη διαδικασία».

Ωστόσο, η ιστορία αυτή με τις ομάδες του Facebook, όπου οι άνθρωποι ανταλλάσσουν δωρεάν σπέρμα, χωρίς εποπτεία, εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους παραλήπτες όσο και για τους δωρητές.

Όταν αναζητούν δότη σπέρματος στο Facebook, οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν για τύπους που δεν είναι αθώοι. «Έτσι έχουν τα πράγματα για κάποιους ανθρώπους. Πρέπει να ισορροπήσεις μεταξύ της ασφάλειας, της αυτονομίας και της διαθεσιμότητας. Είναι μια μπερδεμένη εικόνα», ανέφερε εκπρόσωπος της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Διαβάστε επίσης