Search
Close this search box.

Ρόμπι Γουίλιαμς: Οι αποκαλύψεις για τη μάχη του με την ανορεξία – «Κάποτε έτρωγα μόνο μία μπανάνα την ημέρα»

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς αποκαλύπτει ότι κάποτε έτρωγε μόνο μία μπανάνα την ημέρα στο αποκορύφωμα της μάχης του με την ανορεξία: «Ήταν ή πολύ λίγο ή υπερβολικό φαγητό, δεν το έκανα ποτέ σωστά»

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς αποκάλυψε πώς ζούσε κάποτε με μία μπανάνα την ημέρα στο αποκορύφωμα της μάχης του με τις διατροφικές διαταραχές.

Ο πρώην τραγουδιστής των Take That, 49 ετών σήμερα, ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουργιο ντοκιμαντέρ στο Netflix αυτόν τον μήνα, μίλησε για την εμπειρία του και για πρώτη φορά είπε ότι είναι σωστό να πούμε ότι είχε ανορεξία.

Το νέο του ντοκιμαντέρ θυμίζει μια ιδιαίτερα ανησυχητική περίοδο στη ζωή του, όταν παραδέχτηκε ότι έτρωγε μόνο μία μπανάνα την ημέρα, επιζώντας με 90 θερμίδες.

Μιλώντας στην The Sun για εκείνη την εποχή, ο Robbie εξηγεί «υπήρχε μια γενική διατροφική διαταραχή που με συνέβαινε σε όλη μου τη ζωή, είναι ένα μείγμα από όλες τις διαταραχές».

«Είχα διγορεξία» που σημαίνει ότι δεν έχεις μύες και μέγεθος και ανορεξία. Υπάρχει μια λέξη που λείπει όμως, και αυτό είμαι. Ήταν είτε περιοριστικό είτε υπερβολικό φαγητό – δεν το είχα ποτέ σωστά…υπάρχει μια διατροφική διαταραχή που απλά δεν είμαι σίγουρος ποια είναι η επωνυμία του».
Η ανορεξία είναι μια σοβαρή ψυχική ασθένεια όπου ένα άτομο περιορίζει την πρόσληψη τροφής, γεγονός που συχνά του προκαλεί σοβαρές συνέπειες. Πολλοί επίσης ασκούνται υπερβολικά.

Μερικοί πάσχοντες μπορεί να εμφανίσουν περιόδους υπερφαγίας, ακολουθούμενες από κάθαρση. Οι πάσχοντες έχουν συχνά μια διαστρεβλωμένη άποψη για τον εαυτό τους και πιστεύουν ότι είναι παχύτεροι από ό,τι πραγματικά είναι.

Ο τραγουδιστής έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για τη συνεχιζόμενη μάχη του με τη σωματική δυσμορφία.

Τον Ιούλιο, ο πρώην σταρ των Take That, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε κάνει μπότοξ, αναφέρθηκε στην απώλεια βάρους του, αφού οι θαυμαστές παρατήρησαν ότι είχε αδυνατίσει.

Δημοσίευσε ένα σχέδιο στους 2,7 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram, η οποία περιλαμβάνει δύο χαρακτήρες, ο ένας λέει: «Πέρασε πολύ μακριά» και ένας άλλος λέγοντας: «Α, ευλογημένος».

Ως μέρος της λεζάντας, ο Ρόμπι έγραψε: «Θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο για την απέχθεια του εαυτού μου όσον αφορά την εικόνα του σώματός μου. Σαν καθαρό μίσος για τον εαυτό.

Η ασχήμια του να νιώθεις άσχημος. Είμαι δυσμορφικός στο σώμα και εκτός από δυσμορφία μερικές φορές, μπορεί να είμαι 40+ κιλά υπέρβαρος.

«Οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι βλέπει το μυαλό μου. Ή ίσως δεν μπορείτε με κανέναν τρόπο, είναι μια καταστροφή.
Αυτή τη στιγμή είμαι αδύνατος… Αλλά επειδή είμαι εγώ, το μυαλό μου πάει.

«Ο αγώνας είναι πραγματικός, η θλίψη συγκλονιστική. Το είχα όλη μου τη ζωή. Και δεν θα υποχωρήσει».

Η σωματική δυσμορφική διαταραχή (BDD) ή σωματική δυσμορφία, είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας όπου ένα άτομο ξοδεύει πολύ χρόνο ανησυχώντας για ελαττώματα στην εμφάνισή του. Αυτά τα ελαττώματα είναι συχνά απαρατήρητα στους άλλους.

Άτομα οποιασδήποτε ηλικίας μπορεί να έχουν BDD, αλλά είναι πιο συχνή σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Το να έχετε BDD δεν σημαίνει ότι είστε ματαιόδοξοι ή αυτό – εμμονικοί Μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό και να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή σας.

Ο Ρόμπι έχει ομολογήσει στο παρελθόν ότι έχει μια «εθιστική φύση» και αγωνίζεται με την πρόσληψη ζάχαρης και την κατανάλωση υγιεινών τροφών.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος είναι πλέον νηφάλιος εδώ και 20 χρόνια, αποκάλυψε ότι έχει πάρει τεράστιο βάρος όταν έκανε ναρκωτικά και πήγαινε για αγοράσει φαγητό.
Ο Ρόμπι σκέφτηκε τις μάχες της ψυχικής του υγείας στο τελευταίο τρέιλερ για την επερχόμενη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix.

Έπεσε πριν από την κυκλοφορία της σειράς τεσσάρων μερών στις 8 Νοεμβρίου, η οποία θα συνδυάζει πλάνα του Robbie που δεν έχετε δει ποτέ με νέες συνεντεύξεις. Συμπίπτει με την 25η επέτειο της σόλο καριέρας του, η σειρά θα δώσει μια οικεία ματιά στο προσωπικό του αρχείο που δεν είχε ξαναδεί, που εκτείνεται σε 30 χρόνια.

Στο νέο τρέιλερ ξεκίνησε στοχαζόμενος το ταξίδι και την καριέρα του προτού πει ειλικρινά πώς τα πράγματα άρχισαν να γίνονται δύσκολα, με αποτέλεσμα μια «νευρική, ψυχική κατάρρευση μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους».

Ο Robbie – που έχει τον Teddy, 10, τον Charlie, οκτώ, την Coco, τεσσάρων και τον Beau, τριών ετών, με τη σύζυγό του Ayda – σκέφτηκε: «Είναι εκπληκτικό αυτό που συνέβη στη ζωή μου. Αλλά το παρελθόν με έχει σε “κεφαλοκλείδωμα.”ακινητοποιήσει.

«Κάτι πρέπει να δώσει. Υποτίθεται ότι θα το κάνεις αυτό μόνο στις μαργαριταρένιες πύλες με τον Άγιο Πέτρο να κοιτάζει πίσω στη ζωή σου».

Πρόσθεσε ότι έπεσε στο προσκήνιο σε νεαρή ηλικία: «Όταν μπήκα στους Take That ήμουν 16 ετών, ήταν τρελό. Ήμουν το κέντρο του κόσμου της ποπ κουλτούρας.

«Ένιωθα ότι έδινα όλο και περισσότερο από τον εαυτό μου σε σημείο που δεν αναγνωρίζεις πια τον εαυτό σου.

«Όταν είσαι στο επίκεντρο δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν. Είχα μια νευρική, ψυχική κατάρρευση μπροστά σε χιλιάδες κόσμο.

«Αυτό που θα με κατέστρεφε με έκανε επίσης επιτυχημένο. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να με γνωρίσουν ».

Ο Robbie ήταν πολύ ανοιχτός σχετικά με τη συνεχιζόμενη μάχη του με την ψυχική ασθένεια και το ιστορικό του με κατάθλιψη και άγχος. Και όταν η φήμη του ήταν στα ύψη, ο ποπ σταρ έφτασε στο χαμηλότερο σημείο του.

Από το 2006 έως το 2009, ο Williams πάλεψε με την αγοραφοβία. Η κοινωνική αγχώδης διαταραχή τον άφησε περιορισμένο στο σπίτι για τρία χρόνια.

Στο παρελθόν είχε αποκαλύψει ότι πήγε σε κέντρο απεξάρτησης το 2007 αφού μετά από χρήση ηρωίνης, κοκαΐνης και ποσότητες συνταγογραφούμενων φαρμάκων που «σταματούσαν την καρδιά».

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα