Μία σπάνια φωτογραφία του πατέρα του αγαπημένου ηθοποιού, Γιώργου Κωνσταντίνου, ο οποίος ήταν σπουδαίος τενόρος και ηθοποιός, δημοσίευσε το «Σπίτι του Ηθοποιού» στην σελίδα του στο Instagram.
«Οι γονείς μου ήταν πρωταγωνιστές της οπερέτας. Στην Αλεξάνδρεια τους λάτρευε ο κόσμος, είχαν μεγάλη επιτυχία. Τον πατέρα μου δεν τον έζησα πολύ, εξαφανίστηκε, έφυγε! Ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί την μητέρα μου και η μητέρα μου το έφερνε βαρέως ότι εγώ ήμουν ουσιαστικά ένα εξώγαμο παιδί. Όταν μεγαλώσαμε η μητέρα μου χρόνια μετά, ζήτησε να παντρευτούν. Και παντρεύτηκαν εκείνη στα 60 και εκείνος στα 70 και μετά χώρισαν. Ο πατέρας μου ήταν τενόρος και η μητέρα μου πριμαντόνα» έχει σημειώσει ο ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου για τους γονείς του, Μιχάλη και Νίτσα.
Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου λοιπόν, γεννήθηκε το 1893. Ξεκίνησε ως βιβλιοδέτης και στη συνέχεια εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος, κομμωτής, εμπορουπάλληλος, εργάτης σε εργοστάσιο κουτιών, μέχρι που τον κέρδισε το θέατρο.
Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή με την θίασο της Κυβέλης στην «Άγνωστο» του Alexandre Bisson. Το 1919 συνεργάστηκε με την «Εταιρία Ελλήνων Καλλιτεχνών», υπό την διεύθυνση του θεατρικού συγγραφέα Μιλτιάδη Λιδωρίκη. Ερμήνευσε πρώτος τον ρόλο του φοιτητή Βάσου στους «Φοιτητές» του Γρηγόριου Ξενόπουλου.
Με τον ίδιο θίασο περιόδευσε και στο εξωτερικό. Εμφανίστηκε σε πολλά θεατρικά έργα, αλλά και σε επιθεώρηση. Στη συνέχεια υπήρξε μέλος του θιάσου του Αλέξανδρου Γονίδη και ακολούθησαν δύο χρόνια παραμονής του στην Αίγυπτο, όπου έπαιξε σε διάφορους περιοδεύοντες θιάσους της Αθήνας. Της Μαρίκας Κοτοπούλη, της Ροζαλίας Νίκα, της Κυβέλης και του Τηλέμαχου Λεπενιώτη.
Η επαφή του με το είδος της Οπερέτας και τα αξιόλογα φωνητικά προσόντα τενόρου που διέθετε τον οδήγησαν οριστικά στο μουσικό θέατρο. Από το 1924 μέχρι το 1938 εμφανιζόταν συνεχώς σε ελληνικές και ξένες Οπερέτες και συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους πρωταγωνιστές της μουσικής σκηνή, όπως ο Σπύρος Τρίχας, η Αφροδίτη Λαουτάρη, ο Σπύρος Μηλιάδης, η Ολυμπία Καντιώτη – Ριτσιάρδη και ο Μάνος Φιλιππίδης.
Το 1933 έπαιξε στην Οπερέτα «Κοκτέιλ» μαζί με την Ζωζώ Νταλμάς, τη Μαρίκα Κρεββατά και τον Παρασκευά Οικονόμου στο Θέατρο Κεντρικόν.
Tο 1939 εμφανίστηκε στο Θέατρο Μακέδου με την «Οπερέτα Πρωτευούσης» του Σπύρου Πατρίκιου, όπου συμμετείχαν ο Ιωάννης Ιατρού, ο Μιχαήλ Κοφινιώτης και ο Περικλής Πλεμενίδης.
Τον Ιανουάριο του 1932 παντρεύτηκε την ηθοποιό Νίτσα Φιλοσόφου και το 1934 απέκτησε έναν γιο, τον γνωστό ηθοποιό, Γιώργο Κωνσταντίνου.