Στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων προορισμών διακοπών στην Ελλάδα συγκαταλέγει στις δύο πρώτες θέσεις την Πάρο και τη Μήλο το αμερικανικό Μέσο US NEWS που στο εισαγωγικό σημείωμα αναφέρει :”Με περισσότερα από 200 κατοικημένα νησιά στην Ελλάδα, το καθένα με τα δικά του αξιοθέατα, τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα, τις παραλίες που μοιάζουν σαν καρτ ποσταλ και τα γαλαζοπράσινα νερά, μπορεί να αποφασίσετε ποιο είναι το καταλληλότερο για τις διακοπές σας. Γι’ αυτό το US News έλαβε υπόψη τα αξιοθέατα, την εποχικότητα, το συναίσθημα των ταξιδιωτών και πολλά άλλα για να καταλήξει σε αυτήν τη λίστα με τα καλύτερα ελληνικά νησιά”.

Ειδικά για την Πάρο η US NEWS αναφέρει : “Η Πάρος, ένα από τα πιο κεντρικά νησιά των Κυκλάδων, είναι μια Μέκκα για θαλάσσια σπορ. Στις ηλιόλουστες παραλίες του νησιού, οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν windsurf, kitesurf, καταδύσεις και βαρκάδα, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων. Μακριά από το νερό, οι επισκέπτες θα βρουν την πολυσύχναστη Παροικιά, η οποία διαθέτει πολλές μπουτίκ, εστιατόρια και μπαρ. Η πρωτεύουσα της Πάρου διαθέτει επίσης πολλά αξιόλογα ιστορικά μνημεία, συμπεριλαμβανομένης της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής του 6ου αιώνα (που σημαίνει «Εκκλησία με 100 Πύλες» στα αγγλικά) και ένα ενετικό κάστρο του 15ου αιώνα. Φτάστε το καλοκαίρι για να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ στο Πάρκο, μια δημοφιλής εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Πάρκο Πάρου 800 στρεμμάτων του νησιού”.

unsplash / Πάρος

Εξίσου κολακευτικά είναι και όσα αναφέρει για τη Μήλο : “Πανέμορφο τοπίο είναι διαθέσιμο όπου κι αν στρίψετε στο κυκλαδίτικο νησί της Μήλου. Αυτό το ηφαιστειακό νησί διαθέτει 40 παραλίες που περιβάλλονται από εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς (δείτε το σεληνιακό τοπίο στο Σαρακίνικο), καθώς και σπίτια σε διάφορα χρώματα. Επιπλέον, η Μήλος διαθέτει πολλές σπηλιές (συμπεριλαμβανομένων υποβρύχιων επιλογών για καταδύσεις), ιαματικές πηγές και μονοπάτια πεζοπορίας. Για μια δόση τοπικής ιστορίας, ρίξτε μια ματιά στις κατακόμβες, το αρχαίο θέατρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού. Το τελευταίο φιλοξενεί ένα αντίγραφο σε φυσικό μέγεθος του παγκοσμίου φήμης γλυπτού της Αφροδίτης της Μήλου του Αλέξανδρου της Αντιόχειας, το οποίο ανακαλύφθηκε στο νησί το 1820”.

Μήλος / unsplash
Μήλος Σαρακήνικο / unsplash

Δείτε επίσης

https://www.female-g.com/2023/07/26/%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%b9%ce%ac-%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%ac/