Search
Close this search box.

Αλ Πατσίνο για Χάρισον Φορντ: «Του έδωσα μια καριέρα και δεν με ευχαρίστησε ποτέ»

Ο εμβληματικός ηθοποιός Αλ Πατσίνο πριν λίγο καιρό σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, έκανε μια ανασκόπηση για την σπουδαία καριέρα του. Από τα πρώτα βήματα της καριέρας του στον «Νονό», την απόρριψη της πρότασης για το Star Wars και τις σκέψεις του για συνταξιοδότηση!

Ο 82χρονος διάσημος μίλησε πριν κάποιο καιρό με τον Ντέιβιντ Ρούμπενσταϊν στο πλαίσιο της σειράς People Who Inspire Us, κάνοντας μια ανασκόπηση της καριέρας του αλλά και την αποκάλυψη ότι αυτή την εποχή γράφει τα απομνημονεύματά του.

«Όταν φτάνεις σε αυτή την ηλικία, αρχίζεις να κάνεις τέτοια πράγματα. Έμεινα μακριά από αυτό, αλλά νομίζω ότι πρέπει να μιλήσω για ορισμένα πράγματα», είπε ο Αλ Πατσίνο. «Είναι καλά, έχω παιδιά και όλα, θα ήταν καλή ιδέα και το δουλεύω», συνέχισε, λέγοντας ότι ο συν-συγγραφέας του βιβλίου του ήταν ανάμεσα στο κοινό.

Αφού ο διάσημος ηθοποιός μίλησε εκτενώς για την ταινία – σταθμό του παγκόσμιου κινηματογράφου, τον Νονό, αποκάλυψε τι συνέβει με το Star Wars…

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε αν υπήρχαν ρόλοι για τους οποίους μετάνιωσε, είπε: «Απέρριψα το Star Wars» όταν ήταν νέος στη σκηνή και του προσφέρθηκαν τα πάντα και οτιδήποτε για να παίξει σε αυτό.

«Ήμουν λοιπόν εκεί και ξαφνικά μου έδωσαν ένα σενάριο που ονομαζόταν Star Wars. Πήρα το σενάριο, μου πρόσφεραν τόσα πολλά χρήματα. “Αλλά δεν το καταλαβαίνω”, είπα», αποφασίζοντας τελικά ότι δεν μπορούσε να το κάνει για αυτόν τον λόγο… Στη συνέχεια ο Πατσίνο είπε: «Έδωσα στον Χάρισον Φορντ μια καριέρα, για την οποία δεν με ευχαρίστησε ποτέ!», προφανώς αστειευόμενος.

Υπενθυμίζουμε πως ο  Χάρισον Φορντ έγινε αρχικά διάσημος για το ρόλο του Χαν Σόλο απο τον Πόλεμο των Άστρων (όπως και για αυτόν του αρχαιολόγου Ιντιάνα Τζόουνς απο την ομώνυμη ταινία.)

Το 1975, ο Τζορτζ Λούκας (μετά την άρνηση του Πατσίνο) προσέλαβε το Φορντ για να διαβάζει τους ρόλους με τους ηθοποιούς που έκαναν δοκιμαστικό για την ταινία Ο Πόλεμος των Άστρων (Star Wars, 1977). Ο Λούκας τελικά πείστηκε από την ερμηνεία του Φορντ και του έδωσε το ρόλο του Χαν Σόλο. Η ταινία έγινε από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες και μετέτρεψε τον Χάρισον Φορντ σε σούπερ σταρ. Επανέλαβε το ρόλο του στις συνέχειες της ταινίας Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται (The Empire Strikes Back, 1980) και Η Επιστροφή των Τζεντάι (Return of the Jedi, 1983)

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα