Η Αμερικανίδα Χέδερ Άρμστρονγκ, η πιο γνωστή «μαμά – μπλόγκερ» η οποία μάλιστα είχε χαρακτηριστεί ως η «Βασίλισσα των μαμάδων μπλόγκερ» από το περιοδικό The New York Times Magazine, βρέθηκε νεκρή σε ηλικία 47 ετών. Την ίδια στιγμή που το μπλογκ της «Dooce» βρισκόταν στο απόγειο της δημοτικότητάς του, με περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα.
Η Άρμστρονγκ, έγινε διάσημη στις ΗΠΑ την δεκαετία του 2000, όταν κατέγραφε στο μπλογκ της την εμπειρία της μητρότητας με το ψευδώνυμο «Dooce». Στην ιστοσελίδα της «Dooce» έγραφε συχνά για τα παιδιά της, τη δουλειά, το σεξ, την φυγή της από την εκκλησία των Μορμόνων και τις προσωπικές της μάχες με την κατάθλιψη και το αλκοόλ. Το 2009, η Άρμστρονγκ συμπεριελήφθηκε στην ετήσια λίστα του περιοδικού «Forbes» με τις 30 γυναίκες που είχαν τη μεγαλύτερη επιρροή στα ΜΜΕ.
Ο φίλος της, Πιτ Άσνταουν, είπε στο Associated Press ότι αυτοκτόνησε. «Είχε μια υποτροπή πρόσφατα και αυτό ήταν που την οδήγησε πραγματικά. Ήταν νηφάλια για πάνω από 18 μήνες και μετά άρχισε να ξαναμπαίνει κρυφά σε αυτό. Και μετά τον τελευταίο μήνα έκανε πλήρη κλίση», είπε ο Άσνταουν στο AP.
Η οικογένειά της ανακοίνωσε τον θάνατό της με μια ανάρτηση στο Instagram την Τετάρτη.
H Χέδερ Άρμστρονγκ ήταν μια ευαίσθητη και ειλικρινής συγγραφέας, είχε από καιρό καταγράψει τους αγώνες της με τη σοβαρή κατάθλιψη και τον αλκοολισμό. Πρόσφατα είχε επικριθεί για την προώθηση αισθήσεων κατά των τρανς στο ιστολόγιό της dooce.com.
Μία μόνο ανάρτηση παραμένει στον ιστότοπο dooce.com, που δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου, στην οποία γράφει για τον πόνο της πάλης της με το αλκοόλ. «Η πρώιμη νηφαλιότητα μοιάζει με τη ζωή σαν αχιβάδα χωρίς το καβούκι της», ανέφερε, γράφοντας εκτενώς για την κόρη της και δημοσίευσε μουσικά βίντεο που είχαν νόημα για εκείνη.
Έγινε γνωστή ως «βασίλισσα των μπλόγκερ της μαμάς», με μεγάλο κοινό αναγνωστών σε όλη τη χώρα. Αλλά πριν κάνει παιδιά, απολύθηκε το 2002 από τη δουλειά της στην ανάπτυξη ιστοσελίδων στο Λος Άντζελες επειδή έγραψε για την εταιρεία και τους συναδέλφους της. Το Διαδίκτυο χαρακτήρισε την απόλυσή της «εγκλωβισμένη», κάτι που έγινε συντομογραφία για την απόλυσή της επειδή έγραψε για έναν χώρο εργασίας. Οι συνάδελφοί της της είχαν δώσει το παρατσούκλι «Dooce» για ένα τυπογραφικό λάθος που έκανε γράφοντας «φίλε».
Αφού επέστρεψε στο Salt Lake City, όπου είχε μεγαλώσει, η Hamilton άρχισε να γράφει για τα σκαμπανεβάσματα της μητρότητας και του γάμου. Καθώς τα sites έγιναν δημοφιλής μορφή μέσων ενημέρωσης, η dooce.com φέρεται να προσέγγιζε περισσότερους από 8 εκατομμύρια θεατές το μήνα και κέρδιζε περισσότερα από 100.000 δολάρια το χρόνο από τις διαφημίσεις.
Αν και ορισμένοι αναγνώστες επέκριναν ότι χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες και τις ιστορίες των παιδιών της ως υλικό για το site της, έγινε δημοφιλής φιγούρα των μέσων ενημέρωσης, καλεσμένη στο “The Oprah Winfrey Show” το 2009 και επιλέχθηκε ως μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στα μέσα ενημέρωσης από το Forbes. Συνέχισε να κάνει επώνυμο περιεχόμενο για πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Ford, Nintendo και Clorox.
Η Χάμιλτον έγραψε επίσης τρία βιβλία για τις εμπειρίες της με την ανατροφή των παιδιών και την κατάθλιψη, «The Valedictorian of Death», «Dear Daughter» και «It Sucked then I Cried».
Δείτε επίσης