Search
Close this search box.
@ facebook/AMO Galaxias Thessaloniki

Ευαγγελία Σίσκου: Η 11χρονη από τη Θεσσαλονίκη είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι

Η Ευαγγελία Σίσκου είναι ένα κορίτσι – φαινόμενο και η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι.

Η 11χρονη από τη Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, στην κατηγορία G13 στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού της Fide, στο πλαίσιο του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου.

Το «χρυσό» κορίτσι του σκακιού εξασφάλισε τη νίκη στην απαιτητική διοργάνωση, καθώς επέλεξε να αγωνιστεί σε υψηλότερη ηλικιακά κατηγορία των κοριτσιών μέχρι 13 ετών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η Ευαγγελία Σίσκου είναι μαθήτρια της Ε τάξης του Δημοτικού στην Αδαμάντιο Σχολή Θεσσαλονίκης και μέλος του συλλόγου ΑΜΟ Γαλαξίας, ενώ άρχισε να παίζει σκάκι από τα 4 της χρόνια!

Όπως αναφέρει ο σύλλογός της, «ΑΜΟ Γαλαξίας» σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, πρόκειται για το δεύτερο παγκόσμιο μετάλλιο σε 8 μήνες για τη μικρή σκακίστρια.

Το 4ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου διεξήχθη από τις 13 έως τις 23 Απριλίου. Το πρωτάθλημα ήταν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ» με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

Δείτε την ανάρτηση του συλλόγου

H 11χρονη αθλήτρια μας Ευαγγελία Σίσκου στην κορυφή του κόσμου κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στην κατηγορία των κοριτσιών μέχρι 13 ετών. Είναι το δεύτερο παγκόσμιο μετάλλιο σε 8 μήνες για την Εύα και η συνέχεια μεγάλων επιτυχιών για το Ελληνικό Σκάκι.
Συγχαρητήρια στην Εύα και στους γονείς της!

Διαβάστε επίσης

Share: