“Χαίρομαι που θα παρουσιάσω την Eurovision αλλά ταυτόχρονα λυπάμαι σαν τηλεθεάτρια που δεν θα είναι ο Καπουτζίδης στη Eurovision“, δήλωσε η Τζένη Μελιτά, η οποία είναι η διάδοχος του Γιώργου Καπουτζίδη στην παρουσίαση του μουσικού διαγωνισμού.
Και πόσο θα συμφωνήσουμε μαζί της ως προς το δεύτερο σκέλος, αυτό δηλαδή που λυπόμαστε κι εμείς επειδή δεν θα είναι ο Καπουτζίδης. Την αλήθεια μας, ως τηλεθεατές, θα την πούμε: με το που ακούσαμε ότι η Τζένη Μελιτά θα είναι η νέα παρουσιάστρια της Eurovision, σαν άλλοι… Σπύρος Παπαδόπουλος, αναρωτηθήκαμε: “Τι, έγινε ρε παιδιά;”.
Η Τζένη Μελιτά επιλέχθηκε από το πουθενά να παρουσιάσει έναν ιστορικό μουσικό διαγωνισμό, σε μία θέση που έχουν “σφραγίσει” οι προκάτοχοί της. Όχι, αλήθεια κάντε το εικόνα: από τη Δάφνη Μπόκοτα, την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, τις αδελφές Μαγγίρα, τον Φώτη Σεργουλόπουλο με τη Μαρία Μπακοδήμου, τον Γιώργο Καπουτζίδη με τη Μαρία Κοζάκου, να καταλήξουμε στην Μελιτά.
Μία κοπέλα που προσπαθεί με κάθε τρόπο και πάση θυσία να γίνει παρουσιάστρια πρώτου μεγέθους, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. Άχρωμη, άοσμη, και άγευστη στην παρουσίαση, μετά από χρόνια τηλεοπτικών προσπαθειών, δεν έχει πείσει το τηλεοπτικό κοινό, όσο ενδεχομένως θα επιθυμούσε.
Πρόσφατα, ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, σχολίασε για εκείνη: «Η Τζένη Μελιτά δεν ξέρω πόσο καλή θα είναι, πόσο καλά το ξέρει και παθιάζεται. Ελπίζω να είναι εντάξει. Ωραίο κοριτσάκι είναι, αλλά ξέρεις στη Eurovision δεν έχει σημασία πόσο ωραίο κοριτσάκι ή ωραίο αγοράκι είσαι. Είναι η φωνή σου. Ελπίζω να έχει μελετήσει καλά». Και πρόσθεσε για την παρουσία της στην καθημερινή εκπομπή της ΕΡΤ, «Πρωίαν σε είδον, τήν Μεσημβρίαν» στο πλευρό του Φώτη Σεργουλόπουλου: «Δεν με έχει ενθουσιάσει και νομίζω ότι δεν ταιριάζουν σαν ντουέτο».
Και με τη συγκεκριμένη άποψη του έμπειρου Τριανταφυλλίδη συμφωνούν πολλοί. Εξάλλου, στην εκπομπή, πρώτο βιολί είναι μακράν ο έμπειρος Φώτης Σεργουλόπουλος που διαθέτει όλα τα τηλεοπτικά προσόντα για παρουσιαστής. Με τη Μελιτά να περιορίζεται σε έναν άχαρο δευτερό-τριτο ρόλο, όπου προσπαθεί να ακολουθήσει, αλλά δεν τα καταφέρνει. Αν παρακολουθήσεις, μία φορά την εκπομπή, θα καταλάβεις αυτό που σχολιάζουν πολλοί.
Εξάλλου, με το που έγινε γνωστό ότι διαδέχεται τον Γιώργο Καπουτζίδη στην Eurovision, στο Twitter οι χρήστες είχαν τις ενστάσεις τους για τη συγκεκριμένη επιλογή, που όπως παραδέχτηκε η ίδια, ήταν ιδέα της διοίκησης της ΕΡΤ.
Αλήθεια, πώς τους ήρθε η ιδέα; Το σκέφτηκαν πολύ; Γιατί, για παράδειγμα, στην εκδήλωση του ανάμματος του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Αθήνας, αλλά και της υποδοχής του νέου χρόνου – που Eurovision δεν είναι, αλλά πρόκειται για ένα ζωντανό show – τη Μελιτά την “κατάπιε” η αυτοσχέδια σκηνή του Δήμου, αφού η παρουσία της πάνω σε αυτήν ήταν, σχεδόν αόρατη.
Η 39χρονη παρουσιάστρια, κακά τα ψέματα, όσο φιλότιμα και αν προσπαθεί, έχει έλλειψη χιούμορ, αμεσότητας, ειλικρίνειας ενώ αισθάνεται ο τηλεθεατής πως καταβάλλει πολλή προσπάθεια να δείχνει γλυκιά και συμπαθητική.
Η αμείλικτη σύγκριση με τον Γιώργο Καπουτζίδη
Η σύγκριση με τον Γιώργο Καπουτζίδη στην παρουσίαση είναι αμείλικτη ως προς την αμεσότητα, το χιούμορ και την ατάκα. Που ο, τι και αν έχει γίνει με τον σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό στο παρελθόν με την παρουσίαση της Eurovision, δεν παύει να είναι ένας χαρισματικός παρουσιαστής.
Με το να προβάλλεις ως τηλεοπτικό “όπλο” το… “είμαι γλυκούλα”, δεν αρκεί για να παρουσιάσεις μία μεγάλη διοργάνωση, ακόμη και αν έχεις δίπλα την έμπειρη Μαρία Κοζάκου. Δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να έχεις όλα τα παραπάνω, τα οποία η Μελιτά δεν διαθέτει.
Κι επειδή η Eurovision γενικά τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μία πτωτική πορεία στην τηλεθέαση, ενώ χρόνο με τον χρόνο ατονεί και το ενδιαφέρον του κόσμου για τον μουσικό διαγωνισμό, με την επιλογή αυτή, έρχεσαι να “σφραγίσεις” αυτό το γύρισμα της πλάτης του κοινού.
Γιατί, όσο ταλαντούχος, έξυπνος, καλός στην παρουσίαση κι αν είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης, δεν πιστεύουμε πώς μετά από αυτόν το… χάος. Υπάρχουν επιλογές εκεί έξω. Οπότε, ποιος ο λόγος αυτής της… χαοτικής διαδοχής;