Σοκάρει η καταγγελία πως 14χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 7χρονο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», περιστατικό για το οποίο ο Θάνος Πλεύρης έχει δώσει εντολή για άμεση διενέργεια ΕΔΕ.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 14χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 7χρονο στο νοσοκομειακό ίδρυμα της Αθήνας, όπου και τα δύο παιδιά φιλοξενούνται με εισαγγελική παραγγελία. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο 14χρονος παρενόχλησε και μια 13χρονη.
Και τα τρία παιδιά βρίσκονται στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με εισαγγελική εντολή. Ο 14χρονος μάλιστα φιλοξενείται στο νοσοκομείο από τον Ιούλιο και είναι θύμα κακοποίησης.
Ο 7χρονος φέρεται να ανέφερε την Τρίτη στη μητέρα του όσα συνέβησαν, ωστόσο το περιστατικό είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες στο προαύλιο του νοσοκομείου. Η μάνα το είπε στους γιατρούς και εκείνοι με τη σειρά τους στην ΕΛ.ΑΣ. Η μητέρα είπε τα όσα της εκμυστηρεύτηκε το παιδί της και στον νονό του, ο οποίος χειροδίκησε τόσο εναντίον του 14χρονου όσο και κατά του θυρωρού.
Παιδοψυχολόγος του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού προσπαθεί να ηρεμήσει τον 14χρονο, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του ότι παρενόχλησε σεξουαλικά μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα έναν 7χρονο και μια 13χρονη.
Με αφορμή το περιστατικό, έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με τα παιδιά που φιλοξενούνται σε κρατικά ιδρύματα με εισαγγελική παραγγελία. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας, από το OPEN συνολικά φιλοξενούνται 81 παιδιά με εισαγγελική εντολή στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα 33 παιδιά στο «Αγλαΐα Κυριακού», 28 στο «Αγία Σοφία» και 20 στο «Παίδων Πεντέλης».
Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε πως «το 85% των παιδιών που βρίσκονται σήμερα στα ιδρύματα, δηλαδή σχεδόν 9 στα 10 παιδιά, είναι παιδιά που έχουν γονείς και βρίσκονται στα ιδρύματα με εισαγγελικές παραγγελίες», ενημέρωσε και πρόσθεσε:
«Οπότε, εάν η δικαστική εξουσία αποφανθεί ότι το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον δεν μπορεί να υποστηρίξει τα παιδιά, τότε πηγαίνουμε στο σύστημα της αναδοχής». «Το μέλλον στην παιδική προστασία είναι η αποϊδρυματοποίηση» τόνισε. Όπως εξήγησε, «όσο καλή και να είναι μια δομή, ένα παιδί πρέπει να έχει σημείο αναφοράς έναν μόνον άνθρωπο», οπότε «κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια αποϊδρυματοποίησης με κύριο άξονα την υιοθεσία».
Σχετικά Άρθρα