Eχει αξιολογηθεί μες τα 100 καλύτερα ταλέντα του κόσμου στα πρόσφατα Global Child Prodigy Awards. Ήταν ο νεότερος πιανίστας που έπαιξε ποτέ στο Ηρώδειο και ταυτόχρονα ο νεότερος Έλληνας σολίστ που εμφανίστηκε στο φημισμένο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Παράλληλα, έχει συνθέσει δικά του κομμάτια, όπως το Βαλς της Απομόνωσης, το Βαλς της Αναγέννησης και το Anti-War Etude που έχουν κάνει παγκόσμια αίσθηση, ενώ διατείνεται πως “μπορεί να αντλήσει έμπνευση σχεδόν από τα πάντα γύρω του”. Όλα αυτά σε ηλικία μόλις 10 ετών. Για πολλούς είναι ο “νέος Μότσαρτ”. Από την πλευρά του δηλώνει “ένα κανονικό παιδί”.

O Στέλιος Κερασίδης θα λάβει το παγκόσμιο βραβείο Μουσικής Sciacca 2022 στα φετινά Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, στην τελετή που θα λάβει χώρα το Σάββατο την 1η Οκτωβρίου, στις 17:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana στην πόλη του Βατικανού, στη Ρώμη.

Το παιδί-θαύμα έχει λάβει πολλές διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις, που αποτελούν παρακαταθήκη για ένα λαμπρό μουσικό μέλλον, με τη συγκεκριμένη στα βραβεία Sciacca να αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή για τον νεαρό μουσικό.

Η Γενική Γραμματέας Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη ανέφερε για την παγκόσμια βράβευση του μικρού Στέλιου: «Είμαστε ευτυχείς και περήφανοι όλοι στο Ίδρυμα Sciacca που ένα παιδί θαύμα από την Ελλάδα, ο παγκόσμιος σολίστ πιάνου και συνθέτης Στέλιος Κερασίδης εκπροσωπεί την Ελλάδα με τις σπουδαίες συνθέσεις του, τα οικουμενικά μηνύματά του και την “σοφία” της σκέψης και της έκφρασής του. Συγχαρητήρια στον ίδιο και στην οικογένειά του».

Πηγή έμπνευσης αποτελούν τα πάντα γύρω του. “Μπορείς να εμπνευστείς από τη φύση, τα ζώα. Ακόμα και από δυσάρεστα πράγματα, όπως είναι ο πόλεμος. Μπορείς να σκεφτείς πολλά. Μπορείς να δημιουργήσεις μουσική από πράγματα που με μια πρώτη ματιά δεν έχουν καν σημασία. Όπως μια εικόνα”, σημειώνει ο νεαρός καλλιτέχνης, ενώ πράγματι, κάποιες συνθέσεις του προέκυψαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πανδημία.

Διαβάστε επίσης