Search
Close this search box.

Τζόνι Ντεπ: Έβγαλε 3 εκατ. λίρες μέσα σε λίγες ώρες πουλώντας πίνακες της συλλογής του

Ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε περίπου 3 εκατομμύρια λίρες σε λίγες μόνο ώρες από την πώληση της πρώτης του συλλογής έργων τέχνης.

Ο Ντεπ πούλησε 780 πίνακες μέσω των 37 γκαλερί του Castle Fine Art, συμπεριλαμβανομένου του Covent Garden του Λονδίνου, μέσα σε λίγες ώρες από την ανακοίνωση της πώλησης στο Instagram.

Η συλλογή Friends And Heroes απεικονίζει ανθρώπους που τον ενέπνευσαν, όπως ο Rolling Stone, Keith Richards και η ηθοποιός του Χόλιγουντ, Elizabeth Taylor.

«Πάντα χρησιμοποιούσα την τέχνη για να εκφράσω τα συναισθήματά μου», είπε ο 59χρονος ηθοποιός.

“Οι πίνακές μου περιβάλλουν τη ζωή μου, αλλά τους κράτησα για τον εαυτό μου και περιορίστηκα. Κανείς δεν πρέπει ποτέ να περιοριστεί.”
Ο ηθοποιός είπε ότι χρησιμοποίησε την τέχνη του, η οποία απεικόνιζε επίσης τον ηθοποιό Αλ Πατσίνο και τον θρύλο της λαϊκής μουσικής Μπομπ Ντίλαν, για να «σκεφτεί αυτούς που έχουν μεγαλύτερη σημασία για μένα, όπως την οικογένειά μου, τους φίλους και τους ανθρώπους που θαυμάζω».

Και τα 780 κομμάτια πουλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες πριν λίγες μέρες, με μεμονωμένες εικόνες σε κορνίζα να κοστίζουν 3.950 £ και το πλήρες χαρτοφυλάκιο τεσσάρων εικόνων να πωλείται για 14.950 £!

Η ανάρτηση του Ντεπ στο Instagram, με λεζάντα μόνο “ΤΩΡΑ ΣΤΟ #CASTLEFINEART”, προκάλεσε μεγάλη επισκεψιμότητα στον ιστότοπο της γκαλερί, προκαλώντας…. χαμό!

«Ποπ αρτ με συναίσθημα»

Σε ένα δελτίο τύπου, η γκαλερί περιέγραψε το έργο του ηθοποιού ως υπάρχον «στη διασταύρωση της ποπ αρτ και της τέχνης του δρόμου» και ως «ποπ αρτ με συναίσθημα».

Η γκαλερί είχε εδώ και καιρό συνομιλίες με τον κ. Ντεπ για τη διοργάνωση έκθεσης και πώλησης του έργου του και αναμένει να φιλοξενήσει περισσότερα από αυτά στο μέλλον.

Η πώληση έρχεται μετά την ολοκλήρωση της υψηλού προφίλ δικαστικής υπόθεσης του Ντεπ κατά της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ τον περασμένο μήνα.

Μια κριτική επιτροπή βρήκε ένα άρθρο του 2018 που έγραψε η Heard για την Washington Post σχετικά με τις εμπειρίες της από ενδοοικογενειακή κακοποίηση ως συκοφαντικό και επιδίκασε 15 εκατομμύρια δολάρια (12 εκατομμύρια λίρες) ως αποζημίωση στον Ντεπ.
Η Χερντ κέρδισε μία από τις τρεις ανταγωγές, υποστηρίζοντας επιτυχώς ότι ο πράκτορας Τύπου του Ντεπ τη δυσφήμησε, με την κριτική επιτροπή να της επιδικάζει αποζημίωση 1,5 εκατομμυρίου λιρών (2 εκατομμυρίων δολαρίων).

Η υπόθεση ακολούθησε την υπόθεση συκοφαντίας του στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά της εφημερίδας Sun τον Νοέμβριο του 2020, την οποία έχασε, εξαιτίας ενός άρθρου που τον αποκαλούσε «κακοποιητή συζύγου». Ο δικαστής είπε ότι το έγγραφο είχε αποδείξει ότι αυτό που περιείχε το άρθρο ήταν “ουσιαστικά αλήθεια”.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο κ. Ντεπ πούλησε μια σειρά από μη ανταλλάξιμα tokens (NFTs), με την ονομασία Never Fear Truth, η οποία απεικόνιζε επίσης τους στενούς φίλους και τους ήρωές του, συγκεντρώνοντας σχεδόν £660.000 ($800.000) για φιλανθρωπικό σκοπό.

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα