Προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η προφυλάκιση της υπήρξε ομόφωνη, με την ανακρίτρια να προτείνει την προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης και να συμφωνεί μαζί της ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης.
Η 33χρονη αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, στη VIP πτέρυγα και όχι στη γυναικεία, για λόγους ασφαλείας ενώ σύμφωνα με πηγές θα προαυλίζεται μόνη της.
Ήδη με την γνωστοποίηση της είδησης της προφυλάκισης της, στις γυναικείες φυλακές υπήρξε ένας αναβρασμός, καθώς χαρακτηρίστηκε από τις υπόλοιπες κρατούμενες ως «ανεπιθύμητη».
Ψυχρή και αμετανόητη μέχρι το τέλος παρέμεινε η 33χρονη, που απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που της αποδόθηκε για την αποτρόπαιη και φρικτή δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας.
Η δράστιδα του στυγερού εγκλήματος, που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, αρνήθηκε ως το τέλος την εμπλοκή που της αποδίδεται στη δολοφονία του παιδιού της και με γραπτό υπόμνημα, επιχείρησε να δικαιολογήσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης,που εντοπίστηκε στο αίμα του άτυχου παιδιού, καθώς ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη γι αυτό έχουν οι θεράποντες γιατροί.
Σε ερωτήσεις της ανακρίτριας, σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο,όταν πήγε με το παιδί στο Παίδων, απάντησε ότι δεν ζήτησε μονόκλινο, διότι το παιδί ως τετραπληγικό το εδικαιούτο.
Παράλληλα για τις ερωτήσεις, αν έχει κάμερα στο θάλαμο, απάντησε, ότι το έκανε διότι παλιότερα είχε πέσει θύμα κλοπής.
Επίσης για την ψυχρότητα που επέδειξε μετά το θάνατο του παιδιού της, έδωσε την εξήγηση ότι ήταν μια χαροκαμένη μάνα, ενώ για τη φράση της «το μεγάλο επεισόδιο τώρα θα το κάνει» που είπε για την 9χρονη όπως καταθέτουν οι γιατροί, ανέφερε ότι το είπε για να είναι οι γιατροί προσεκτικοί.
Κατά πληροφορίες μίλησε εκτενώς για τη σχέση με τον σύζυγό της χωρίς ωστόσο να πεί κάτι ποινικά αξιόλογο σε βάρος του.
Επίσης αναφερόμενη στον θάνατο των άλλων δύο παιδιών ισχυρίστηκε ότι για τον θάνατο της Μαλένας είχε κάνει μήνυση, κάτι που δεν θα σήμαινε ότι ήταν δολοφονία.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας της ενώπιον της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα, που κράτησε πέντε ώρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα της, ενώ σε δεκάδες ερωτήσεις που βασίστηκαν στα δεδομένα του κατηγορητηρίου απάντησε αρνητικά.
Ο ισχυρισμός της για λάθος των γιατρών με τη χορήγηση της κεταμίνης στο παιδί, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δεμένο, όπως εκτιμούν οι δικαστικές αρχές, κατηγορητήριο, που στηρίζεται σε αδιάσειστα επιστημονικά ευρήματα και σε πάνω από 70 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που περιέθαλψαν κατά καιρούς το άτυχο παιδάκι.
Και ενώ για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου έκλεισε την πρώτη φάση των ερευνών, η Εισαγγελία της Αθήνας ανέλαβε ήδη από τις έρευνες για τη διαλεύκανση των θανάτων και των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Πάντως έχουν αποκλειστεί για τον θάνατό τους γενετικοί παράγοντες και παθολογικά αίτια.
Η Ίριδα απεβίωσε στις 11.30 της 21-03-2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Η Μαλένα απεβίωσε στις 18.05 της 13-04-2019 στο ν. Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐα Κυριακού».
Τρία είναι τα κοινά στοιχεία πίσω από τους δύο θανάτους.
Και στα δύο παιδιά υπήρχαν αμυχές, και τα δύο κοριτσάκια βρέθηκαν νεκρά δίπλα στα πανάκια που κρατούσαν για να κοιμηθούν, ενώ και στις δύο περιπτώσεις προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ασφυξίας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κατηγορούμενη φέρεται να χορήγησε πέντε φορές κεταμίνη την προηγούμενη ημέρα της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Η πρώτη δόθηκε στις 11 το πρωί, η δεύτερη 24 λεπτά αργότερα, ακολούθησαν δύο δόσεις στις 18:30 και άλλη μία τα μεσάνυχτα. Η χαριστική δόση χορηγήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 2022, στις 2.28μμ. Περισσότερο από μια ώρα προσπαθούσαν οι γιατροί να την επαναφέρουν, το παιδί όμως δυστυχώς κατέληξε.