Ψυχιάτροι και εγκληματολόγοι επιχειρούν ήδη να σκιαγραφήσουν το προφίλ της 33χρονης μητέρας.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι 33 χρονών, μητέρα τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε 32 μήνες. Η 33χρονη βρέθηκε για αρκετό καιρό στο επίκεντρο της επικαιρότητας ως η τραγική μάνα. Μέσα μερικές εβδομάδες βρίσκεται κατηγορούμενη τουλάχιστον για τον θάνατο του ενός της παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Η ίδια, μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες εμφανιζόταν ψύχραιμη και ατάραχη στην τηλεόραση, υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει κακό στα παιδιά της.
«Πως θα μπορούσα να κάνω κακό στο παιδί μου; Τα μεγάλωσα ήμουν δίπλα τους. Με τι λογική; Δεν υπάρχει λογική σε αυτό. O κόσμος ακούγει αυτά που γίνονται γύρω, δεν διαφωνώ με την οργή του κόσμου, προφανώς γιατί υπάρχουν εγκλήματα. Προφανώς υπάρχουν εγκληματίες. Δεν είμαστε όλοι όμως…» υποστήριζε.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου γνώρισε τον άντρα της στα ποδοσφαιρικά γήπεδα εκείνη ως διαιτητής εκείνος ως τερματοφύλακας. Έφεραν στον κόσμο τρία κοριτσάκια. Η συμπεριφορά της ωστόσο μετά τον φαινομενικά ξαφνικό θάνατο των παιδιών δεν ταίριαζε σε μητέρα που είχε χάσει τα παιδιά της.
Όλο αυτό το διάστημα, η κατηγορούμενη με αναρτήσεις της στο Facebook, προσπαθούσε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, αναζητούσε τον οίκτο που σύμφωνα με τη δικογραφία δεν έδειξε στο ίδιο της το παιδί.
«Στοιχεία διαταραχής προσωπικότητας, με πολύ ιδιάζουσες συμπεριφορές. Όπως είναι η διάθεση να τραβάει την προσοχή, να απειλεί με την ζωή της ότι θα αυτοκτονήσει» σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης.
«Δεν είναι άρρωστη, γιατί πρέπει να ξέρετε ότι ο ψυχιατρικός άρρωστος είναι άνθρωπος, αυτή δεν έχει κανένα τέτοια χαρακτηριστικό, το μόνο την ενδιέφερε πως θα ασχοληθούμε μαζί της» πρόσθεσε ο εγκληματολόγος Δημήτρης Σούρας.
Πίσω από τη δήθεν μητρική στοργή φαίνεται πως έκρυβε το χειρότερο πρόσωπο ενός ανθρώπου. Κανείς μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν είχε υποψιαστεί τις… αθώες αλλά επίμονες ερωτήσεις της εάν στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας υπήρχαν κάμερες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σκιαγράφηση της κατηγορούμενης δείχνει έναν άνθρωπο που δεν πάσχει από σχιζοφρένεια, είναι ο ήρωας του κακού, το «τέρας» της πρώτης σελίδας.
«Δηλαδή μια πρωταγωνίστρια ηρωίδα του κακού. Χωρίς συναισθήματα, χωρίς ενοχές. Χωρίς τύψεις που το μόνο την ενδιέφερε είναι να πουλήσει εντός εισαγωγικών, το πρόσωπο της, προσπαθώντας να αποπλάνήσει τους δημοσιογράφους, τα ΜΜΕ, όλη την έλλαδα» πρόσθεσε ο κ. Σούρας.
«Eίναι τόσο συγκεντρωμένη στο εγώ της, η ύπαρξη της είναι πάνω και πέρα από συναισθηματίκες εκφράσεις, διεκδικεί αυτό που κάνει το πρόσωπο ότι υπάρχει» υποστήριξε η δικαστική ψυχολόγος – κοινωνιολόγος Χριστίνα Αντωνοπούλου.
Ένα βασικό ερώτημα που βασανίζει την ελληνική κοινωνία, είναι πώς μπορεί μία μητέρα να σκεφτεί να σκοτώσει το ίδιο της το παιδί. «Αυτές οι γυναίκες νιώθουν ότι το παιδί είναι μία προέκταση του ευατού τους, για αυτό η μητρική βία είναι η πιο κρυφή βία. Η απόλυτη γονιακή εξουσία, κανείς δεν ελέγχει. Όπως χτυπάω το παιδί μου είναι σα να χτυπάω εμένα» τόνισε η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.
«Εδώ έχουμε να κάνουμε με αυτό που λέμε εγκληματικές πράξεις, σκιαγραφείται ένα πρόσωπο που έχει τα χαρακτηριστικά του serial killer» συμπλήρωσε η κυρία Αντωνοπούλου.
Αίσθηση πάντως προκαλεί είναι ότι η κατηγορούμενη φέρεται να παρακολούθησε σεμινάρια εγκληματολογίας. Μάλιστα εμφανιζόταν ως νοσηλεύτρια και με γνώσεις χορήγησης ενέσεων και φαρμάκων.
«Ένα ΤΕΕ έχω τελειώσει δεν έχω τελειώσει νοσηλευτική, δεν έχω εξασκήσει το επάγγελμα» είχε τονίσει η μητέρα των τριών κοριτσιών.
Η κατηγορούμενη μητέρα, καλείται πλέον να δώσει πειστικές απαντήσεις για όσα συνέβησαν στην Τζωρτζινα και τα άλλα δύο παιδιά, όχι στους δημοσιογράφους αλλά στην ίδια την δικαιοσύνη.