Η Μέριλιν Μονρόε επέστρεψε στο Παλμ Σπρινγκς, στην Καλιφόρνια, με εντυπωσιακό τρόπο, όμως δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι.

Τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος ύψους 7,9 μέτρων του ειδώλου του Χόλιγουντ, στη διάσημη πόζα της με το λευκό φόρεμα που κυματίζει, έγιναν χθες μπροστά στο Μουσείο Τεχνών του Παλμ Σπρινγκς, με θέα το Palm Canyon Drive, την κεντρική τουριστική λεωφόρο της πόλης.

Έμπνευση για το έργο τέχνης, που φιλοτέχνησε ο Τζον Σιούαρντ Τζόνσον το 2011, αποτέλεσε μια σκηνή από την ταινία «Επτά Χρόνια Φαγούρα». Ήρθε πρώτα στο Παλμ Σπρινγκς το 2012, ως δάνειο, έμεινε εκεί 26 μήνες και μεταφέρθηκε στο Νιου Τζέρσι το 2014, εξήγησε ο Άφταμπ Ντάντα, πρόεδρος των P.S. Resorts, μιας τοπικής ένωσης φιλοξενίας.

Το άγαλμα είναι ήδη δημοφιλές για φωτογραφίες και η κοινότητα αναμένεται να βοηθήσει στη αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, δεδομένης της εμπειρίας του παρελθόντος, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Και εκείνη την εποχή, το 2012, το 2013, το 2014, η έκρηξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο σήμερα», συμπλήρωσε.

Ένας κάτοικος του Παλμ Σπρινγκς, ο 77χρονος Τζον ΜακΝτέρμοτ, σταμάτησε μπροστά από το άγαλμα, ενώ έκανε την πρωινή βόλτα του με το ποδήλατο.

«Μιλάω εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του Παλμ Σπρινγκς, όπου όλοι είναι εκστασιασμένοι που το έχουμε πάλι εδώ», είπε ο 77χρονος. «Είναι καλό για την κοινότητα, είναι καλό για τις επιχειρήσεις. Θα είναι ο Πύργος του Άιφελ του Παλμ Σπρινγκς».

Όμως, την παραπάνω άποψη δεν συμμερίζεται ο Μπρουκς Τόμας, ηλικίας 50 ετών, κάτοικος του Παλμ Σπρινγκς τα τελευταία οκτώ χρόνια.

«Είναι παράλογο να φεύγει κανείς από το μουσείο και να βλέπει το πίσω μέρος των εσώρουχων κάποιου», είπε.

Στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, διαδηλωτές, μεταξύ αυτών, μέλη του Ιδρύματος Women’s March, φώναζαν ότι προάγει τον μισογυνισμό και την εκμετάλλευση της γυναίκας.

Επικρίσεις δέχθηκε και το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκε.

Το άγαλμα δεσπόζει στη μέση ενός καινούργιου δρόμου που δημιουργήθηκε για να συνδέσει το μουσείο με το Palm Canyon Drive, είπε ο Κρις Μέναντ, που ίδρυσε την επιτροπή για τη μεταφορά της Μέριλιν.

«Έχουμε θέμα με το γεγονός ότι τοποθετήθηκε ένα μεγάλο άγαλμα, το οποίο μπλοκάρει τη θέα».

Το ‘Forever Marilyn’ αναμένεται να παραμείνει στο Παλμ Σπρινγκς για τρία χρόνια.

Σχετικά άρθρα