Μια ζωή σαν μυθιστόρημα, με φόντο τη χώρα των αντιθέσεων, του ακραίου πλούτου αλλά και της ακραίας φτώχειας, την Βραζιλία.
Και η πλουσιότερη ελληνίδα στην λίστα Forbes. Με τα νούμερα να ζαλίζουν. 7.8 δισεκατομύρια δολάρια. Το όνομά της άγνωστο στους πολλούς και η ζωή της όπως και η εικόνα της μακριά από τις κάμερες και τον τηλεοπτικό φακό.
Είναι η Βίκυ Σάφρα που στις 13 Μαίου το Forbes την είχε στην λίστα του με τους πλούσιους και ισχυρούς στην θέση 339.
Η 68χρόνη Ελληνίδα και τα 4 παιδιά της κληρονόμησαν τη μυθική περιουσία της από τον σύζυγο της, τον πλουισότερο Βραζιλιάνο, τον ιδιοκτήτη τραπεζών σε 3 ηπέιρους και του πύργου Γκέρκιν στο Λονδίνο, τον Τζόσεφ Σάφρα.
Τραπεζίτης και ιδρυτής της τράπεζας SAFRA, έφτασε στην Βραζιλία το 1962 από τον Λίβανο και θεωρείτο ο πλουσιότερος άνδρας της Βραζιλίας και μέσα στους 40 πλουσιότερους άνδρες στον πλανήτη σύμφωνα με το Forbes. Γεννημένος στο Λίβανο στο Χαλέπι από οικογένεια με Εβραϊκή καταγωγή.
Tον Δεκέμβριο του 2020 η περιουσία σύμφωνα με τον οικονομικό Τύπο έφτανε τα 7,1 δισεκατομύρια που μέσα σε μερικούς μήνες αυξήθηκαν κατά 700 εκατομμύρια φτάνωντας στα 7,8 δισ.
Η πάμπλουτη Ελληνίδα αποφεύγει τις κοσμικότητες αλλά όχι και τον κόσμο και είναι επικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος “Βίκυ και Τζόσεφ Σάφρα” ενώ περνάει τον καιρό της στην πολυτελή κατοικία της στην Βραζιλία.
O Λιβανέζος επιχειρηματίας προέρχεται από ρίζα της οποίας οι τραπεζικές δραστηριότητες χάνονται στα βάθη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ακραία εργασιομανής ο ίδιος τιμούσε τον κόπο των συνεργατών του με την μάλλον εκκεντρική του συνήθεια να πληρώνει τις υπερωρίες με κοσμήματα τα οποία έδινε στους υπαλλήλους του με απώτερο αποδέκτη τις συζύγους τους.
Στο 1969 ο Τζόσεφ Σάφρα θα παντρευτεί την Ελληνίδα Βίκυ Σαρφάτη και μετέπειτα κυρία Σάφρα με την οποία είχαν γνωριστεί στην Ελβετία. Θα ζήσουν ευτυχισμένοι με 4 παιδιά την κόρη Έσθερ και τους τρεις γιους Ντέιβιντ, Αλμπέρτο και Τζακόμπ και 14 εγγόνια να επισφραγίζουν την ευτυχία τους μακριά από τις κοσμικότητες.
Στους κοσμικούς κύκλους το ζευγάρι ήταν θέμα συζήτησης για την αγάπη του για την απομόνωση, την τέχνη, την επιστήμη και τα σπάνια αλλά και αξέχαστα δείπνα που παρέθετε σε εξέχουσες προσωπικότητες στο σπίτι των 130 δωματίων στο Μοραμπί με τις φήμες να λένε πως όλες οι εκδηλώσεις είχαν πάντα την αυστηρή φύλαξη ανδρών των μυστικών υπηρεσιών που προστάτευαν τους κροίσους που γευμάτιζαν.